HAJDUK – INTER 2:1 Hajduk nakon velike drame s igračem više jedva pobijedio Inter

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Utakmicom Hajduka i zaprešićkog Intera nastavlja se hrvatsko nogometno prvenstvo.

Hajduk na svom Poljudu od 20:00 dočekuje Inter Zaprešić u utakmici koja će označiti povratak HNL-a nakon prekida zbog epidemije koronavirusa.

90’+ GOOOOOL! Dimitrov je sada zabio glavom!

90’+ Dimitrov je pogodio stativu!



77′ Blizu Interova gola konstantno je i talentirani stoper Vušković. Sada je sjajno opalio, ali malo pored gola. Išlo je to prema samim rašljama.

75′ Traje opsada Interova gola, ali gosti se nekako drže.

60′ GOL! Sudac je ponovio izvođenje jer je Matković prerano izašao s crte! Caktaš je bio precizan iz popravnog, Matković je poludio na suca i dobio žuti karton!

58′ Matković je obranio penal Caktašu!

56′ Penal za Hajduk i crveni za Soldu!

52′ Sudac provjerava VAR, čini se da će to biti penal za Hajduk. Branič Intera Soldo rukom je s crte obranio udarac Jradija.

48′ Sjajna prilika za Hajduk, ali Jairo je promašio u stilu Sivonjića. Bio je sam na drugoj vratnici, ali centaršut nije uspio ugurati u gol sa svega metar-dva.

46′ Počelo je drugo poluvrijeme!

Edouk i Jradi na poluvremenu ulaze mjesto Blagaića i Jurića.

45’+ Gotovo je prvo poluvrijeme!

45’+ Pokušao je i Jairo glavom, ali ravno u Matkovića.

45′ Blagaić je bio sam u kaznenom prostoru, ali loše je pucao glavom.

42′ Centimetri su nas dijelili od možda i najboljeg gola u povijesti HNL-a. Mamut je sjajno potegao iz vlastite polovice, uhvatio je na spavanju Posavca koji je jedva stigao odbiti u korner!

37′ GOL! Mamut je pogodio iz slobodnjaka s 30-ak metara! Loša reakcija Posavca!

36′ Žuti za Hamzu Barryja koji je drugi put u kratkom roku napravio taktički prekršaj.

35′ Kakav joga bonito potez Dolčeka! Riješio se čuvara u stilu Ronaldinha, ali centaršut nije bio dobar.

30′ Do stadiona sad dopire i glasno navijanje Torcide koja se okupila blizu stadiona. Ispucali su i određeni arsenal pirotehnike.

26′ Sada vrlo zanimljiva situacija, Zaprešićani su imali udarac iz izgledne situacije, ali to je blokirao – sudac Lovrić.

24′ Najbolja šansa dosad, Jairo je oteo loptu neopreznim Zaprešićanima, sjurio se prema golu, ali Matković je to sjajno obranio!

22′ Volej Dolčeka, efektno, ali nije i precizno.

20′ Caktaš je opasno opalio iz slobodnjaka iskosa, Matković je uz male probleme to odbio.

15′ Par nespretnih reakcija Hajdukovih igrača u izglednim situacijama. Prvo je Blagaić loše pucao nakon lopte preko obrane Intera, pa je Dolček promašio jednu dijagonalu s desnog na lijevi bok.

10′ Hajduk se nametnuo kao dominantna momčadi, ali Inter zasad dobro drži svoje linije obrane.

1′ Utakmica je počela, HNL se nastavio!

Kako se i očekivalo, dva Hajdukova talenta upisat će debi u prvih 11 – Mario Vušković u obrani i Jakov Blagaić u ofenzivnom dijelu momčadi.

Hajduk je trenutačno četvrta momčad lige s bodom manje od treće Lokomotive i dva boda manje od druge Rijeke. U takvoj situaciji, sve osim tri boda razočaranje je za Bile koji ciljaju na drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Igor Tudor mogao bi se odlučiti za mlade snage u postavi. Zbog ozljede Kristiana Dimitrova u srcu obrane mogao bi zaigrati talentirani 18-godišnji stoper Mario Vušković, dok bi se u ofenzivnom dijelu momčadi od prve minute mogao naći 20-godišnji Jakov Blagaić. Obojici bi to bio prvi start u udarnoj postavi Hajduka.

Zaprešićani su imali podosta problema u zadnje vrijeme. Tomislav Ivković u travnju je postao treći trener ove sezone, a cilj će mu biti izbjeći ispadanje. Trenutačno su predzadnji s istim brojem bodova poput zadnjeg Varaždina, piše Gol.hr.

Komentari