HAJDUK I OSIJEK odigrali bez pobjednika na Poljudu

Foto: HNK Hajduk Split

U derbiju 20. kola Prve HNL Hajduk i Osijek su pred 32.000 gledatelja na stadionu Poljud odigrali 0-0, čime je titula “jesenskog prvaka” pripala Dinamu koji je u prvom nedjeljnom susretu kao gost porazio Hrvatski dragovoljac sa 2-0, prenosi Hina.

Hajduk i Osijek su u sjajnoj atmosferi rasprodanog Poljuda odigrali čvrstu i žustru utakmicu, nažalost bez golova.

Najvažniji trenutak se dogodio u 11. minuti kada su gosti dobili kazneni udarac. Laszlo Kleinheisler se odličnom varkom u kaznenom prostoru oslobodio Marca Fossatija koji ga je srušio i bio je to je “klasičan jedanaesterac”. Damjan Bohar je pucao i pogodio, no sudac Fran Jović je tražio ponavljanje udarca jer je Ramon Mierez ranije ušao u šesnaesterac.

Ponovo je pucao Bohar, no ovoga puta Lovre Kalinić je obranio izazvavši oduševljenje na punom Poljudu.



Gosti su zaprijetili i u 20. minuti nakon pogreške Stefana Simića i Kalinića, no lopta je otišla u korner. U 25. minuti s ruba kaznenog prostora pucao je Mierez, no iznad grede.

Možda i jedinu pravu priliku u prvom dijelu Hajduk je imao u 34. minuti. Marko Livaja je pucao, a Marko Malenica je obranio.

Nastavak susreta i dalje je nudio čvrstu i žustru igru, a prvu veliku priliku u drugom poluvremenu vidjeli smo u 68. minuti kada je Livaja prošao po krilu, ubacio povratnu loptu do Krovinovića koji je pucao pored gola.

U 70. minuti isključen je trener Osijeka Nenad Bjelica nakon protesta što Lovrencscic nije dobio drugi žuti karton zbog starta na Bočkaju. Sudac je procijenio kako je to bio “običan” prekršaj poslavši gostujućeg trenera na tribinu.

Četiri minute kasnije Livaja je pronašao prostor opalivši sa 20 metara, ali i njegov udarac je završio pored gola. Dvije minute kasnije Mierez je gotovo s centra pokušao iznenaditi Kalinića, no nije uspio.

Hajduk je u 80. minuti imao najbolju priliku na utakmici, Livaja je s pet-šest metara pucao iskosa s desne strane pogodivši vratnicu. Pet minuta kasnije zaprijetio je Bočkaj, no Kalinić je bio spreman.

U 90. minuti Hajduk je uspio zatresti suparničku mrežu, no David Čolina je bio u zaleđu.

Remi u Splitu je najviše odgovarao Dinamu koji je u prvom nedjeljnom susretu stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 2-0.

Pobjedu momčadi Željka Kopića donijeli su svojim golovima Dino Perić u 17. minuti te Komnen Andrić u 68. minuti, a kod oba pogotka se u ulozi asistenta našao Mislav Oršić.

“Modri” su 2021. završili kao vodeća momčad HT Prve lige i “jesenski su prvaci” uz jednu utakmicu manje, odgođeni derbi protiv Hajduka, koji će biti odigran u proljetnom dijelu prvenstva.

Dinamo vodi sa 40 bodova koliko imaju i Rijeka i Osijek. Hajduk je četvrti sa 35 bodova.

Začelje uvjerljivo drži Hrvatski dragovoljac sa svega sedam bodova.

Komentari