Habazin i Shields prošle vagu; Habazin: Shields je nasilnica i sramota za ženski boks

Ivana Habazin / Twitter

Nakon što su prva dva pokušaja propala, sve je spremno za boksaški okršaj najbolje hrvatske profesionalne boksačice Ivane Habazin (30) i neporažene Amerikanke i dvostruke olimpijske pobjednice Claresse Shields (24) u Atlantic Cityju.

Habazin i njezina protivnica borit će se za titule prvakinja po WBC i WBO verzijama u supervelter kategoriji, a meč je na rasporedu s petka na subotu oko tri sata po hrvatskom vremenu.

Boksačice su prošle vagu i nadamo se kako više nema prepreka za njihovu borbu. Amerikanka je imala 69.6 kilograma, što je maksimalna dopuštena kilaža za dogovorenu kategoriju, a Ivana 69.2 kilograma.

Treća sreća

Ovo je treći pokušaj organizacije ovog meča. Prvi put se borba trebala održati u kolovozu, ali je otkazana nakon što je Amerikanka ozlijedila koljeno. Drugi pokušaj je trebao biti u Flintu 5. listopada, no meč se nije održao nakon sramotnog napada na Ivanina trenera Jamesa Alija Bashira (71).



Dan uoči borbe tijekom vaganja, 28-godišnji brat američke boksačice Artis Jaquel Mack je s leđa fizički napao Bashira koji je zbog slomljene čeljusti morao na operaciju. Borba je otkazana, a policija je pronašla napadača i privela ga, a sada suđenje čeka iz rešetaka.

Uoči treće borbe organizatori su poduzeli daleko veće mjere kako bi vaganje prošlo bez problema. Vaganje je bilo zatvoreno za javnost, a prisustvovali su mu i predstavnici policije.

Ivana Habazin će u meč ući s novim trenerom, vodit će je iskusni Steven Upsher Chambers, dok bi Ali Bashir trebao borbu pratiti iz publike.

Nastavile s provokacijama

“Shields je nasilnica i sramota za ženski boks,” kazala je 30-godišnja boksačica iz Zlatara.

“Shields nije najbolja boksačica svih vremena, ali je najveća nasilnica svih vremena. Može pričati što god želi, ali u petak neće napraviti ništa. Nokautirat ću je,” poručila je 30-godišnja hrvatska boksačica koja u karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza.

“Spremnija sam bolje nego ikada. Ivana nema šanse, ja sam sportašica koja se rađa jednom u sto godina. Jača sam i brža, kada udarim bit će gotovo,” dodala je šest godina mlađa Amerikanka, zlatna s OI u Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016). Osvojila je i dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima, a amatersku karijeru je zaključila sa 77 pobjeda i jednim porazom.

U profesionalnom boksu Amerikanka ima savršeni skor 9-0, a ako pobijedi Ivanu postat će svjetska prvakinja u tri težinske kategorije u samo deset borbi.

Posljednju borbu je imala 13. travnja prošle godine svladavši Njemicu Christinu Hammer i tako obranivši svoje WBA, WBC i IBF naslove.

Komentari