Guardiola na braniče potrošio skoro pola milijarde eura

Tomislav Kristo / CROPIX

Otkako je 2016. preuzeo Manchester City, španjolski nogometni stručnjak Pep Guardiola je samo na obrambene igrače potrošio čak 440 milijuna eura.

Međutim, unatoč svom bogatstvu “Građani” još uvijek ne mogu riješiti svoje probleme u obrani što potvrđuje i nedavni 2-5 poraz od Leicester Cityja.

Guardiola će obranu pokušati posložiti s Portugalcem Rubenom Diasom (23) koji je stigao iz Benfice postavši 12. branič kojeg je doveo otkako je preuzeo City.

Dosadašnji član Benfice preselio je u City za 68 milijuna eura postavši najskuplji branič kojeg je španjolski stručnjak doveo u klub. U isto vrijeme City je prodao Benfici Nicolasa Otamendija za 15 milijuna eura.



Do sada je najskuplji branič koji je stigao u Guardiolinu svlačionicu bio Portgalac Joao Cancela čija je odšteta Juventusu iznosila 65 milijuna eura. City je platio 35 milijuna eura + Brazilac Danilo.

Španjolca Aymerica Laportea platio je 62 milijuna eura Athletic Bilbaou, Kyle Walker je stigao iz Tottenhama za 60 milijuna eura, dok je Francuz Benjamin Mendy iz Monaca koštao 57 milijuna eura.

Everton je za Johna Stonesa dobio 52 milijuna eura, dok je Nathan Ake stigo iz Bournemoutha za 43 milijuna eura….

Komentari