Grobari preuzeli odgovornost za napad na BBB u Vukovaru: Tako se brani Grobarstvo i Srpstvo od ‘ustaštva’

facebook

Uvezeni ‘Grobari’ i ‘Delije’, uz pomoć lokalnih Srba, verbalno su napali Hrvata, vođu BBB u Vukovaru koji je u tom trenutku šetao sa suprugom i djetetom nakon čega su se potukli.

“Podrška našoj braći!!!
Tako se brani Grobarstvo i Srpstvo od ustaštva! Zora rudi, dan se beli, je*at ćemo Zagreb celi. I Cibonu i Dinamo, pa rasturamo”, objavila je Južna strana, navijači Partizana – Grobari, čiju FB stranicu je ‘lajkalo’ oko 2500 ljudi, uz zastavu na kojoj piše na ćirilici: ‘Vukovar’, ‘SSSS’ i ‘Grobari’.

Time su preuzeli odgovornost za nedjelo njihovih pripadnika u Gradu heroju, u koji je ćirilica ušla na jugoslavenskim i četničkim tenkovima.

Policija sve potvrdila

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je da se navijački sukob dogodio oko 19 sati.

“Koliko znamo za sada, sukobili su se pripadnici BBB-a i Grobara u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Vukovaru. Znamo za dvije osobe koje su prevezene u vukovarsku bolnicu na liječenje, ali za sada ne znamo jesu li lakše ili teže ozlijeđene”, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.


Izvijestio je kako je policija privela nekoliko osoba i traga za ostalima koji su sudjelovali u sukobu.

“Bili smo spremni jer znamo za turnir u malom nogometu koji BBB-i organiziraju tijekom vikenda u Vukovaru i zbog kojega imamo brojne pozive građana”, istaknuo je Živković.

Navodno je u svemu sudjelovalo 20-ak osoba, a u sukobu su se koristile baklje, palice i drugi predmeti, piše Narod.hr.

Komentari