Gostujuća pobjeda Atalante, dva gola Pašalića

FILIPPO VENEZIA/EPA

U prvom susretu 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je na gostovanju pobijedila Bresciju sa 3:0, a junak utakmice bio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je postigao prva dva gola na utakmici, a pobjedu gostuju potvrdio je Josip Iličić u sudačkoj nadoknadi.

Četiri dana nakon što je na San Siru porazila Dinamo, momčad iz Bergama je slavila i u prvenstvu, spojivši dvije pobjede prvi put nakon rujna. Tada je Atalanta upisala dvije gostujuće pobjede protiv Rome (2:0) i Sassuola (4:1), a potom u 10 susreta samo dva puta slavila.

Pašalić je doveo goste u vodstvo u 26. minuti udarcem glavom na ubačaj Timotyja Castagnea, a u 61. minuti je sjajno zabio petom na asistenciju Josipa Iličića. Do ove utakmice jedini gol ove sezone zabio je u visokoj 7:1 pobjedi protiv Udinesea. U posljednjim trenucima susreta Iličić je zabio za 3:0 nakon brze kontre.

Atalanta je ovom pobjedom skočila sa šestog na četvrto mjesto sa 25 bodova koliko imaju i Cagliari, te Roma. Prva tri mjesta drže Juventus (35), Inter (34) i Lazio (27). Brescija je ostala na posljednjem mjestu sa sedam bodova.



Komentari