Gorica osvojila važne bodove u borbi za Europu, Istra na dnu HNL-a

Srecko Niketic/PIXSELL

U susretu 32. kola Prve HNL Gorica je u Puli pobijedila Istru 1961 sa 2-0 osvojivši važne bodove u borbi za Europu.

Golove za Goricu zabili su Špikić (42) i Mitrović (90+4), a dodajmo kako je domaćin od 79. minute igrao bez isključenog Hujbera.

Za oba sastava bila je to iznimno važna utakmica. Istri su trebali bodovi za bijeg sa začelja ljestvice u borbi s Varaždinom i Lokomotivom za ostanak u prvoj ligi, dok su Gorici trebali bodovi kako bi ostala u igri za plasman u Europu.

Na koncu slavili su gosti

Prvu priliku na utakmici imao je domaćin, Taichi Hara je u 14. minuti bio u izglednoj prilici, ali je pucao pored gola. Četiri minute kasnije japanski napadač je ponovo bio u prilici, ali nije dobro zahvatio loptu.



Gorica se probudila nakon pola sata igre i u samoj završnici prvog dijela gosti su stigli i do vodstva. Hamad je ubacio s lijeve strane, a Špikić na drugoj vratnici zabio za 1-0.

U 53. minuti istra je zabila za 1-1, no pogodak je poništen jer je Hara bio u zaleđu. Samo dvije minute kasnije uzvratila je Gorica, no Lučić je obranio udarac Babecu.

U nove problema domaćin je došao u 79. minuti kada je Hujber zbog drugog žutog morao napustiti teren.

Dvije minute kasnije Gorica je mogla sve riješiti. Dvorneković je izašao jedan na jedan ispred Lučića, no vratar Istre je sjajno reagirao. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Mitrović je zabio za 2-0 otklonivši sve dvojbe oko pitanja pobjednika.

Gorica se ovom pobjedom učvrstila na trećem mjestu sa četiri boda više od Rijeke.

Večeras se još sastaju Osijek i Varaždin.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 74 boda, Osijek ima 67, a Gorca je treća sa 56 bodova. Rijeka na četvrtom mjestu ima 52, a Hajduk je peti sa 47 bodova.

Istra je na začelju sa 25 bodova, jedim bodom manje od Lokomotive i Varaždina.

Komentari