Giro: Ulissi drugi put najbrži, Almeida povećao prednost

Twitter

Talijanski biciklist Diego Ulissi (UAE Team Emirates) pobjedio je u foto-finišu 13. etape ovogodišnjeg izdanja utrke Giro d’Italia koja je u petak vožena od Cervije do Monselicea, u dužini od 192 kilometra, dok je Portugalac Joao Almeida (Deceuninck QuickStep) osvajanjem drugog mjesta povećao prednost u ukupnom redoslijedu.

Ravničarska etapa je prelomljena na Utrka je prelomljena u posljednjih 30 kilometara, kad su biciklisti morali proći i jedina dva kategorizirana uspona, na kojima je glavna skupina sustigla bjegunce, a manja grupa okupljena oko Almeide stekla prednost u odnosu na ostatak pelotona.

U toj su skupini bili i najveći kandidati za ukupnu pobjedu na ovogodišnjem Giru, ali je mladi Portugalac još jednom pokazao da je dorastao izazovu trotjedne Grand Tour utrke te je umalo došao i do etapne pobjede. Na kraju se morao zadovoljiti drugim mjestom i sa šest sekundi bonusa, čime je povećao prednost u ukupnom redoslijedu.

Iskusni 31-godišnji Diego Ulissi bio je brži za pola promjera kotača i tako stigao do svoje druge pobjede na ovogodišnjem Giru, a ukupno osme u karijeri na domaćoj Grand Tour utrci.



Za širinu gume iza Almeide ciljem je prošao trećeplasirani Austrijanac Patrick Konrad (BORA-Hansgrohe).

Hrvatski prvak Josip Rumac (Androni Giocattoli – Sidermec) ciljem je prošao u glavnoj skupini osvojivši 27. mjesto sa zaostatkom od 41 sekunde za pobjednikom.

Almeida sada ima 40 sekundi prednosti pred drugoplasiranim Nizozemcem Wilcom Keldermanom (Sunweb) i 49 sekundi ispred Španjolca Pella Bilbaa (Bahrain – McLaren). Josip Rumac je na 83. mjestu sa zaostatkom od jednog sata, 40 minuta i 19 sekundi za Almeidom.

U subotu je na rasporedu drugi od tri pojedinačna kronometra, a pred biciklistima će biti zahtjevna, brdovita ruta dužine 34,1 km od Conegliana do Valdobbiadenea.

Komentari