Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak: Khabib se odmah javio komentarom

Justin Gaethje privremeni je prvak lake kategorije nakon što je prebio Tonyja Fergusona i slavio tehničkim nokautom u samoj završnici 5. runde.

Gaethje je pokazao svu raskoš svog talenta, ali i snage udaraca. Njegovi napadi i kontre odzvanjali su praznom dvoranom u Jacksonvilleu koji je ugostio ovaj povratnički UFC-ov event.

Tijekom svih pet rundi Gaethe je bio bolji suparnik od Fergusona, a to je najviše počelo dolaziti do izražaja u trećoj rundi. Tada je Ferguson po prvi put jako bio uzdrman i nije se uspio oporaviti do kraja meča.

U četvroj rundi uslijedio je novi žestoki napad Gaethjea kojeg je Ferguson jedva preživio, no u petoj mu nije bilo spasa. U četiri navrata Gaethje je sjajno pogađao i malo po malo gasio Fergusona koji je u jednom trenutku doslovno odustao i otrčao od svog suparnika.



Sudac Herb Dean je shvatio o čemu je riječ, dopustio je još nekoliko udarca Gaethjea, odnosno pružio je Fergusonu priliku da se oporavi, no to se nije dogodilo.

Gaethje je nakon dobivanja pojasa privremenog prvaka isti odbacio, a na pitanje Joea Rogana zašto je to napravio poručio je Khabibu Nurmagomedovu:

“Čekam pravi.”

MMA borci javljali su se na Twitteru tijekom eventa, a nakon glavne borbe večeri javio se i Khabib:

“Nemam komentara.”

Nikad nećemo vidjeti okršaj Khabiba i Fergusona

Podsjetimo, ovaj event trebao se održati u travnju i na njemu su glavna borba večeri trebali biti Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson. Zbog pandemije koronavirusa event je odgođen, a Khabib se nakon povratka u Rusiju nije više mogao vratiti u SAD, pa je umjesto njega uskočio Gaethje.

Nakon njegove pobjede jasno je da vjerojatno nikada nećemo vidjeti okršaj koji je čak PET puta bio odgođen, okršaj koji je svaki MMA fan želio vidjeti i bio spreman platiti koji dolar više za to.

Justin Gaethje bit će idući izazivač za pojas prvaka lake kategorije koji drži neporaženi Khabib. Borba bi se mogla održati već u srpnju, odnosno tako je bio najavio svoj povratak Nurmagomedov.

Cejudo nakon kontroverzne odluke obranio naslov i otišao u mirovinu

Henry Cejudo obranio je naslov UFC prvaka bantam kategorije nakon što je slavio protiv bivšeg prvaka Dominicka Cruza, a potom obznanio da odlazi u mirovinu. Cejudo je slavio tehničkim nokautom na samom kraju druge runde, no čini se da je sudac donio kontroverznu odluku.

Cejudo je koljenom pogodio Cruza koji je taman spuštao glavu i poslao ga na pod. Čini se da se Cruz malo i poskliznuo, a ne da je snaga udarca bila takva da ga je oborila, no završio je na podu i Cejduo, olimpijski prvak u hrvanju je navalio.

Uslijedilo je 10-ak udaraca na koje Cruz nije odgovarao, ali je bio prisutan i pokušavao se ustati na noge. Sudac je prekinuo meč što je jako razljutilo bivšeg prvaka.

U razgovoru s Joeom Roganom nakon pobjede Cejudo je iznenadio MMA fanove i obznanio odlazak u mirovinu.

“Prvak sam u muha kategoriji, prvak sam u bantamu, olimpijski sam prvak. Povlačim se večeras Joe”, kazao je između ostalog Cejudo, koji se okreće obitelji, prenosi GOL.hr

Brutalan nokaut Francisa Ngannoua jednim udarcem

Francis Ngannou brutalno je nokautirao Jairzinha Rozenstruika nakon svega 20 sekundi. Bio je to praktički prvi udarac koji je Kamerunac ispalio prema svom suparniku i odmah ga je uspavao.

Ngannou je prvo promašio tri udarca, no kada je sjeo lijevi kroše “svjetla” su se ugasila za Jairzinha. Pao je na ogradu i nije više reagirao na idućih nekoliko udaraca prije nego je sudac prekinuo meč.

Kamerunac je definitivno prvi kadidat za titulu prvaka koju trenutno drži Stipe Miočić, kojeg očekuje trilogija protiv Daniela Cormiera.

“Očekivao sam borbu za titulu, ali nije se dogodila. Iskreno, ne znam gdje je divizija, ali idem borbu po borbu i vidjet ćemo što će se dogoditi”, kazao je Ngannou nakon pobjede.

Komentari