FOTO Hrvatska do nove pobjede i s rezervama: Šesto slavlje Kauboja na Euru

Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatski rukometaši svladali su Češku sa 22-21 (11-9) i došli do šeste uzastopne pobjede na Europskom prvenstvu te će posljednji dvoboj u skupini 1 u Beču protiv Španjolske dočekati s maksimalnim učinkom.

Lino Červar je protiv Češke odmarao igrače koji su iznijeli glavni teret dosadašnjih utakmica pa uopće u igru nisu ulazili vratar Marin Šego, Luka Cindrić, Igor Karačić i Željko Musa, a kapetan Domagoj Duvnjak je samo ušao kako bi u drugom poluvremenu izveo jedan sedmerac.

Marko Mamić je sa pet pogodaka predvodio strijelce naše reprezentacije. Po tri pogotka postigli su Luka Stepančić, David Mandić i Marino Marić, a po dva Josip Šarac, Matej Hrstić i Vlado Matanović. Jednom su mrežu pogodili Ilija Brozović i Domagoj Duvnjak. Vratar Matej Ašanin imao je deset obrana.

Češku reprezentaciju je sa sedam pogodaka predvodio Ondrej Zdrahala, a najbolji pojedinac bio je vratar Tomaš Mrkva sa 12 obrana.



U drugoj postavi Hrvatska je protiv neopterećene Češke igrala izjednačenu utakmicu, a najveću prednost su naši rukometaši uspjeli stvoriti početkom drugog poluvremena, kad su imali četiri pogotka viška u 37. minuti (13-9).

Hrvatska obrana je djelovala kompaktno, ali u napadu nije bilo tečnosti, što nije ni čudno s obzirom na poštedu koju su dobili glavni nositelji igre. Česi su uspjeli s tri uzastopna pogotka smanjiti zaostatak i uz odličnog vratara Tomaša Mrkvu do kraja dvoboja držati neizvjesnost.

U završnici utakmice ključnu ulogu odigrao je vratar Matej Ašanin s dvije odlične obrane, od deset koliko ih je skupio. Ipak, Česi su u posljednjoj minuti došli do izjednačenja (21-21) preko Patzela. U preostalih pola minute hrvatski rukometaši su rastezali češku obranu i u posljednjim sekundama otvorili prostor Luki Stepančiću koji je sa šest metara sa zvukom sirene donio šestu pobjedu Hrvatskoj na “austrijskom” dijelu nastupa na Euru.

Hrvatska je sa osam bodova vodeća na ljestvici, ispred Španjolske koja ima šest bodova i utakmicu manje. Po dva boda imaju Njemačka, Austrija i Bjelorusija, a bez bodova je Češka.

Hrvatski rukometaši će posljednju utakmicu u skupini 1 odigrati u srijedu (16 sati) protiv Španjolske, u kojoj će se odlučivati o prvom mjestu.

Komentari