Filip Mihaljević nakon osvojenog zlata: Bacao sam za svog malog sina, bilo je teško i emotivno

RONALD GORSIC Cropix

“Kakva predivna noć. Za ovo sam naporno radio cijelu godinu i isplatilo se”, izjavio je novi europski prvak u bacanju kugle, 28-godišnji hrvatski rekorder Filip Mihaljević koji je na Olimpijskom stadionu u Muenchenu trijumfirao hicem od 21,88 metara koji je postigao u posljednjoj seriji, kad je već imao osigurano zlatno odličje.

Mihaljević je pobijedio ispred Srbina Armina Sinančevića (21,39) i Čeha Tomaša Staneka (21,26).

“Bilo je vrlo teško natjecanje i vrlo emotivno. Doista sam sretan, nisam mogao tražiti više od ovakvog plasmana i najboljeg rezultata u sezoni. Bila je ovo taktička i mentalna borba. Moj je um bio vrlo snažan. Moja je taktika bila da ostanem miran i vjerujem u ono što sam do sada radio. Znao sam da ćemo se nas trojica boriti za medalje. I ja sam završio na vrhu”, rekao je nakon natjecanja Mihaljević u izjavi za službeni portal multisportskog Europskog prvenstva.

Za bacače kugle je dan bio vrlo naporan i dug, jer su u jutarnjim satima imali i kvalifikacije.“Bilo je teško u kvalifikacijama. Vratio sam se poslijepodne čiste i mirne glave. Bio je velik teret na mojim leđima. To je doista uzbudljivo! Njemački navijači doista poznaju atletiku”, kazao je.

Pobjeda je imala i posebnu posvetu.

“Večeras (opa. nedjelja, 15. 8.) sam bacao za svog devetomjesečnog sina koji je kod kuće. No, imao sam svoje navijače, njih 10, jer moj ujak živi u Muenchenu. Hvala, Munchenu”, poručio je najbolji europski bacač kugle u ovom trenutku.

 

Komentari