Filip Krušlin: Volim Cibonu, ali Cedevita mi je više toga dala u karijeri

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovao je hrvatski košarkaški reprezentativac Filip Krušlin koji od 2016. brani boje Cedevite s kojom je ove sezone igrao u Slovenskoj ligi. U podcastu se prisjetio vremena provedenog u Ciboni, iznio je svoje mišljenje o mladoj nadi hrvatske košarke Roku Prkačinu, progovorio je o tome kako mu je u Cedeviti te kako se snašao u novoj ligi s istim klubom, a iznio je i svoje mišljenje o šansama reprezentacije na olimpijskom turniru koji bi se trebao održati u lipnju iduće godine u Splitu.

Od 2016. godine igra za KK Cedevitu, a ovo mu je bila prva sezona u kojoj je nastupio s istim klubom, ali u slovenskoj ligi.

Moram reći da su nas ljudi tamo odlično prihvatili. Slovenci prate košarku i stvarno mogu reći da je i meni i obitelji bilo lijepo živjeti u Ljubljani proteklu sezonu. Što se sportskih rezultata tiče, mislim da je sezona bila korektna. Nažalost nismo uspjeli osvojiti slovenski kup što smo si zacrtali kao jedan od ciljeva u ovoj sezoni. U ABA ligi nam je bila preostala još jedna utakmica i vjerujem da bismo se plasirali u najbolje četiri ekipe, a i domaća liga je kao i ABA nažalost prekinuta tako da nismo uspjeli doći do trofeja koje smo željeli.

Trenutno je slobodan igrač, a slobodno vrijeme provodi trenirajući s izbornikom Veljkom Mršićem.Kako je ova sezona završila ranije, tako sam i ja ranije postao slobodan igrač jer mi je istekao ugovor s Cedevitom. Volio bih karijeru nastaviti negdje u inozemstvu, ali trenutno zaista ne znam gdje će to biti jer je situacija u kojoj se nalazimo specifična te nitko ne zna točno kakav će biti prijelazni rok, ali vjerujem da ću pronaći kvalitetan klub.

Izbornik Veljko Mršić nazvao je sve reprezentativce koji su u mogućnosti da dođu trenirati te smo se svi odazvali. Naravno, svi smo bili presretni takvim potezom izbornika jer nitko od nas dva mjeseca nije trenirao i svi smo se zaželjeli košarke. Radimo zaista dobro i vjerujem da je i izbornik zadovoljan nama.

Krušlin je u reprezentacije već duži niz godina i zadovoljan je trenutnim stanjem u momčadi.

U ove kvalifikacije za Europsko prvenstvo smo jako dobro ušli, uvjerljivo smo pobijedili Švedsku pred popunjenim Draženovim domom i stvorila se dobra atmosfera. Nakon toga u gostima smo pobijedili Nizozemsku koja je kvalitetna ekipa i to me posebno veseli. Što se tiče kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji bi se trebao odigrati iduće godine u Splitu, mislim da imamo dobre šanse i da ćemo se plasirati u Tokio.

Cijeli podcast možete pogledati OVDJE.

Komentari