Filip Hrgović otkrio svog sljedećeg protivnika, Ruiz i Gassiev odbili su meč

Alen Medjic / CROPIX

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović svakodnevno naporno trenira kako bi se na najbolji način pripremio za idući meč za mjesto obaveznog izazivača IBF organizacije.

IBF već tjednima traži protivnika za Hrgovića, ali najbolji svjetski boksači odbijaju ponudu spomenute organizacije. Prije nekoliko dana IBF je poslao upite bivšim prvacima, Andyju Ruizu i Muratu Gassievu, ali dvojac je odbio borbu s Hrgovićem pa IBF mora dalje.

Tony Yoka je jedini prihvatio meč protiv Hrgovića koji bi bio pravi spektakl za svijet boksa, ipak se radi o osvajačima olimpijskih medalja, no Yoka je nažalost morao otkazati meč jer nije odradio borbu protiv Martina Bakolea.

Idući Hrgovićev protivnik je vjerojatno Kinez Zhang Zhile. Ovaj 38-godišnji teškaš nije nepoznanica u svijetu boksa. Pobjeđivao je čak 23 puta, a ima samo jedan poraz.Kinez je već prozivao Hrgovića, a hrvatski boksač je danas potvrdio da je borba jako blizu dogovora, donosi Gol.hr.

”Ruiz i Gassiev su odbili. Zhile je najvjerojatnija opcija, pristao je na sve uvjete i s njim je sve dogovoreno. Sada se samo čeka da pismo IBF-a dođe do njega, ali mislim da s njim neće biti problema jer je i sam tražio tu borbu. Nadam se da će do kraja sljedećeg tjedna to pismo doći do njega i da ćemo onda imati tu veliku borbu”, rekao je Hrgović u emisiji Nedjeljom u dva.

 

Komentari