Fenomenalan Zubčić s 21. mjesta u prvoj vožnji stigao do postolja!

Ronald Gorsic / CROPIX

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić po dobrome će pamtiti talijansko skijalište Santa Caterina. Nakon subotnje veleslalomske pobjede, danas je u istoj disciplini osvojio treće mjesto.

Zubčić se do petog postolja u karijeri probio nakon što je u prvoj vožnji zauzeo 21. mjesto. Međutim, fantastičnim drugim nastupom, nadoknadio je veliki zaostatak i na koncu zauzeo treće mjesto.

Bilo je to peto Zubčićevo postolje u karijeri, sada ima dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto.

Prvu pobjedu ostvario je u japanskoj Naebi prošle sezone. Drugi je bio u siječnju ove godine u Adelbodenu, te dva mjeseca kasnije u Hinterstoderu, a sada je uslijedio produženi vikenda za pamćenje u Santa Caterini.



Pobjeda je pripala Švicarcu Odermattu koji je bio i najbrži i nakon prve vožnje s rezultatom 2:08.42, drugi je bio Amerikanac Tommy Ford sa 73 stotinke sekunde zaostatka, dok je Zubčić imao 75 stotinke sekunde minusa.

Švicarcima je to prva pobjeda u veleslalomu nakon ožujka 2011. i slavlja Carla Janke u Kranjskoj Gori.

Utrka se prvotno trebala održati u nedjelju, ali je otkazana zbog velike količine novonapadalog snijega.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vode Francuz Alexis Pinturault i Švicarac Odermatt sa po 240 bodova, dok je Zubčić treći sa 208 bodova.

U poretku veleslaloma u vodstvu je Odermatt sa 240 bodova, dok je Zubčić drugi sa 182 boda. Švicarac Loic Meillard je treći sa 145 bodova.

Komentari