Favoriti skorašnjeg afričkog Kupa nacija pogođeni koronavirusom

Favoriti skorašnjeg afričkog Kupa nacija Alžir, Maroko i Obala Bjelokosti pogođeni su koronavirusom, tek nešto više od tjedan dana prije početka afričkog nogometnog prvenstva.

Iz tabora reprezentacije Obale Bjelokosti objavili su kako su igrači koji su stigli iz Europe u trening kamp u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji imali pozitivan test, te su ih lokalne vlasti stavile u karantenu.

Nisu naveli koliko je igrača zaraženo, niti njihova imena, a nisu otkrili niti koliko dugo moraju biti u izolaciji.

Obala Bjelokosti se od ponedjeljka priprema u Saudijskoj Arabiji i tamo će ostati do 5. siječnja kada putuje u Kamerun, gdje će se u skupini E odmjeriti protiv Alžira, Ekvatorijalne Gvineje i Sierra Leonea.



Alžir je ranije ovog tjedna rekao da su napadači Youcef Belaili i braniči Mohamed Amine Tougai i Houcine Benyada bili pozitivni po dolasku u trening kamp u Kataru.

– Morat će poštivati razdoblje karantene koje zahtijevaju sanitarni protokoli prije nego se ponovno pridruže momčadi, rekao je alžirski savez.

Španjolski klub Barcelona u četvrtak je rekao da je njihov marokanski igrač Abdessamad Ezzalzouli također bio pozitivan. Očekuje se da će Ezzalzouli tek sljedeći tjedan pridružiti ostatku reprezentacije.

Svim igračima koji su pozvani na Kup nacija, a čiji klubovi igraju ovog vikenda, dopušten je ostanak u klubovima do ponedjeljka.

Obično klubovi moraju pustiti igrače u svoje reprezentacije 14 dana prije početka turnira.

Afrički Kup nacija održat će se od 9. siječnja do 6. veljače u Kamerunu.

Komentari