Evo što je Dimitrovu bio izgovor: Otkriveno što je rekao organizatorima turnira kad su ga htjeli testirati

Twitter

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić nalazi se u svojevoljnoj izolaciji zbog nastale situacije u Zadru tijekom održavanja humanitarnog turnira Adria Tour.

Komentirala je zašto organizatori turnira nisu ispoštovali epidemiološke mjere, zašto nije poštovana struka, jesu li nam trebali ona košarkaška utakmica i druženje tenisača s djecom?

ĐOKOVIĆ SE ISPRIČAO ‘Pogriješili smo, bilo je prerano.’“Kao prvo, kad smo prihvatili Novakovu ideju za organizaciju turnira, epidemiološka situacija u Hrvatskoj bila je puno bolja. Drugo, mi smo se i ovako pridržavali svih epidemioloških mjera, pa Zadar ni danas nije središte epidemije, uza sve žaljenje prema onima koji su se zarazili. Sve je bilo na otvorenome, pa čak i VIP-šator, a mi smo stalno pozivali posjetitelje da se pridržavaju preporuka i čuvaju sebe i druge.

Dječji dan je također bio na otvorenome, djeca su prebacivala lopticu s tenisačima, što nije ocijenjeno opasnim, a i fotografiranje se ne smatra bliskim kontaktom. Na večerama su tenisači imali neke svoje protokole, ali svatko od njih imao je svog vozača. Svi ti vozači su testirani i baš nitko nije pozitivan”, kaže Nikolina Babić, koja je i sama u 14-dnevnoj izolaciji.

Fotoreporter koji je slikao Đokovića i Plenkovića: Moj prvi nalaz je negativan, a moram u samoizolaciju

“Na žalost, dogodio nam se Dimitrov, tvrdio je da ima sunčanicu, inače bismo ga testirali i izolirali. U cjelini gledano, nismo imali puno vremena, a ni više novca da možemo angažirati dodatne ljude. Možda su napravljene i neke sitnije pogreške, ali ideja je bila dobra. U Zadru smo imali igrače za koje inače treba platiti 10 milijuna eura da bi ih se dovelo, bila je to prilika koja nam se možda više nikad neće ukazati”, rekla je Babić za Večernji list.

Komentari