EP Rukomet: Portugal senzacionalno svladao Francusku; Jedan od junaka otkrio na koji je način kreirana senzacija

youtube/screenshot

Rukometaši Portugala u susretu su 1. kola skupine D na Europskom prvenstvu u Trondheimu senzacionalno svladali Francusku sa 28-25 (12-11).

Za najveću pobjedu u povijesti portugalskog rukometa najzaslužniji je bio Diogo Branquinho s pet golova i stopostotnom realizacijom, po četiri pogotka dodali su Joao Miguel Ferraz i Andre Gomes, dok su kod Francuske najbolji bili Dika Mem s pet te Nikola Karabatić, Romain Lagarde i Ludovic Fabregas sa po četiri pogotka.

Portugal je bio u prednosti većim tijekom drugog poluvremena, 10-ak minuta prije kraja vodio je sa 22-19, ali Francuska je uspjela izjednačiti na 25-25 četiri minute prije kraja. Ipak, nije došlo do potpunog preokreta, Francuska do kraja susreta više nije postigla niti jedan pogodak, dok je Portugal golovima Gomesa, Ferraza i Borgesa stigao do neočekivane pobjede.

“Bila je to nevjerojatna utakmica. S obzirom na to da je čak pet naših igrača bilo pod virozom, ovaj je rezultat još više zasluga sjajnog momčadskog rada. No, ova pobjeda neće nam ništa vrijediti ako u nedjelju ne pobijedimo Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Joao Ferraz, desni vanjski portugalske reprezentacije.



“Nismo učinili ono što je izbornik od nas tražio u nekim trenucima, igrali smo previše individualno. Obrana Portugala je stvarno jaka, nismo je uspjeli slomiti”, priznao je francuski kapetan Cedric Sorhaindo.

Portugal se vratio na EP nakon čak 14 godina izbivanja, a u dosadašnje 22 utakmice igrane na završnim turnirima ostvario je tek četiri pobjede i jedan remi. Najbolji plasman mu je sedmo mjesto s EP održanog u Hrvatskoj 2000. S druge strane, Francuska je šesterostruki svjetski prvak, trostruki europski prvak te dvostruki olimpijski pobjednik.

U skupini D još igraju domaćin Norveška te Bosna i Hercegovina.

U susretu skupine F u Goteborgu Slovenija je nadigrala Poljsku sa 26-23 (13-11). Blaž Bagotinšek i Borut Mačkovšek su sa po pet golova predvodili Sloveniju, dok je Arkadiusz Moryto s osam golova bio najefikasniji kod Poljske. U skupini u Goteborgu nalaze se još domaćin Švedska i Švicarska.

Domaćin Austrija je natjecanje u skupini B u Beču otvorio 32-29 (13-14) pobjedom protiv Češke do koje ju je predvodio Mikola Bilik sa 12 golova, dok je Jakub Hrstka postigao šest pogodaka za Češku. U skupini B su još Makedonija i Ukrajina.

Komentari