Dvojica nogometaša Juventusa izliječena. Planira se nastavak Serie A krajem svibnja?

Picrepo

Daniele Rugani, prvi igrač u talijanskoj Serie A zaražen koronavirusom, i njegov suigrač iz torinskog Juventusa Blaise Matuidi imali su negativne rezultate na posljednjim testovima i potvrđeno je da su izliječeni od bolesti COVID-19, objavili su u srijedu iz redova talijanskog prvaka.

Ruganiju je prisutnost koronavirusa u tijelu utvrđena 11. ožujka, a njegov francuski suigrač Blaise Matuidi pozitivan je bio četiri dana poslije. Među oboljelima se kasnije našao i Argentinac Paulo Dybala koji još čeka rezultat posljednjeg testa, ali tvrdi da je izliječen i da se dobro osjeća.

Ukupno 16 nogometaša iz Serie A je bilo pozitivno na koronavirus, a najviše ih je imala Sampdoria, njih sedmoricu.

Talijansko nogometno prvenstvo prekinuto je 9. ožujka, a do kraja sezone ostalo je još 12 kola. Trenutačno je na snazi odluka da nastavka Serie A sigurno neće biti prije 3. svibnja.



Talijanski nogometni savez (FIGC) je u međuvremenu, u suradnji s medicinskim stručnjacima, razradio plan o mogućem nastavku krajem svibnja, kad bi se počelo igrati pred praznim tribinama.

“Kako bismo mogli sigurno nastaviti s nogometnim aktivnostima, ključno je pripremiti procedure po kojima će se odvijati taj povratak”, izjavio je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

Stručnjaci su dali do znanja kako bi sve momčadi morale provesti tjedne uoči nastavka u potpuno steriliziranim trening kampovima te proći seriju testiranja prije početka natjecanja.

Komentari