Dva igrača Dynama iz Dresdena pozitivni na Covid-19, momčad u karanteni

Njemački drugoligaš Dynamo iz Dresdena morao je staviti cijelu svoju prvu momčad i trenerski stožer u karantenu nakon što su otkrivena dva nova slučaja zaraze koronavirusom te zbog toga neće moći odigrati prvu utakmicu nastavka prvenstva za osam dana, objavio je klub u subotu.

Svi igrači i trenerski stožer Dynama iz Dresdena morat će u izolaciji provesti 14 dana. Imena dvojice zaraženih igrača, koji nisu pokazivali nikakve simptome, nisu objavljena.

Dynamo iz Dresdena tako je postao prvi klub u dvije njemačke profesionalne nogometne lige (DFL) koji neće moći nastaviti prvenstvo kako je predviđeno u nedjelju 17. svibnja. Inače zadnji kub na ljestvici druge lige trebao je igrati utakmicu 26. kola u Hanoveru.

“Činjenica je da sljedećih 14 dana nećemo moći ni trenirati ni igrati utakmice”, objasnio je sportski direktor Dynama Ralf Minge.



Tijekom prvog testiranja, dok je momčad trenirala u malim grupama, jedan je igrač bio pozitivan na Covid-19. Zdravstvene službe Dresdena tada su odlučile samo njega staviti u karantenu od 3. svibnja.

U drugom valu testiranja 4. svibnja nije otkriven ni jedan zaraženi ni među igračima ni među trenerima. Od četvrtka momčad je počela kolektivno trenirati i do danas su održali dva treninga.

Njemačka, jedna od europskih zemalja koja se dobro uhvatila u koštac s panedmijom koronavirusa, prva je od pet velikih liga koja je odlučila nastaviti nogometno prvenstvo 16. svibnja bez gledatelja. I prva i druga njemačka liga su prekinute sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Komentari