Duvnjak otkrio do kada će igrati za Hrvatsku

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije i najbolji igrač ovogodišnjeg Europskog prvenstva gdje je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, Domagoj Duvnjak  otkrio je planove za nastavak karijere, komentirao je odluku EHF-a o organizaciji Final Four Lige prvaka, a također se dotaknuo mogućeg nastupa na svojim četvrtim Olimpijskim igrama.

“Vrijeme u ovo doba pandemije proveo sam u Kielu, iako su mnogi moji suigrači odavno otišli u svoje zemlje. Ja sam još ovdje sa suprugom, a nadam se da ću uskoro krenuti prema svom Đakovu. Situacija u Kielu i čitavoj regiji koja broji 2,8 milijuna ljudi je vrlo dobra, koliko sam doznao oboljelo je tek nešto više od 500 ljudi, od toga dvjestotinjak u samom Kielu što su po meni dobre brojke. U gradu je na snazi odluka da se u zatvorene prostore može ući samo s maskom preko lica,” kaže Duvnjak koji je u Kiel stigao 2014. godine.

Kad je riječ o aktualnoj sezoni, Kiel je postao prvakom osam kola prije kraja nakon što je Njemački rukometni savez zaključio prvenstvo uslijed pandemije koronavirusa.

“Imali smo dva boda više od Flensburga na vrhu ljestvice s utakmicom manje, nije idealan završetak sezone, ali ništa tu ne možemo učiniti. Donesena je i odluka oko završnice kupa gdje se također natječemo, ono će se održati tek u veljači iduće godine. Također, krajem kalendarske godine očekuje nas i Final Four Lige prvaka. Bit će malo čudno jer će u to vrijeme već početi nova sezone Lige prvaka, ali situacija je neobična pa takve stvari treba prihvatiti.”



Kad je riječ o reprezentaciji, Hrvatska je u travnju trebala putovati u Francusku na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, no poput samih Igara i taj je turnir odgođen. Gledajući raspored za iduću sezonu, rukometaše očekuje izuzetno naporan period.

“Mislim da je netko izračunao kako nas očekuje stotinjak utakmica na klupskoj sceni, a tu je još Svjetsko prvenstvo u Egiptu, kvalifikacije za Olimpijske igre, Zlatna liga i nadam se Olimpijada gdje bih nastupio četvrti put, za sada imam broncu iz Londona. Što se tiče budućnosti u reprezentaciji, sve kao i uvijek ovisi o zdravlju, ugovor s Kielom veže me do 2022. godine, tada ću napuniti 34 godine života, a nakon toga ćemo vidjeti,” završio je priču najbolji hrvatski rukometaš, piše Večernji list.

Komentari