Dustin Poirier pobijedio je Conora McGregora nakon što se McGregoru okrenulo stopalo na kraju prve runde

flickr

Dustin Poirier pobjednik je velike trilogije nakon što je dva puta u pola godine pobijedio Conora McGregora. UFC 264 je na povratku u Las Vegas imao nevjerojatan završetak, McGregoru se okrenulo stopalo na kraju prve runde zbog čega nije mogao završiti borbu te je Poirier slavio tehničkim nokautom nakon liječničke intervencije.

McGregor je dočekao kraj runde, ali je liječnička odluka bila da se meč prekine. Radi se o lomu noge, kako pišu američki mediji ili teškoj dislokaciji gležnja koja se dogodila nakon što se Irac oslonio na tu nogu i snimka nije za one slabijeg želuca.

Amerikanac je dominirao tom prvom rundom i bio je puno bolji protivnik. Nanio je veliku štetu na licu Conora, ponajviše laktovima na tlu gdje Irac nije iskoristio jednu sjajnu poziciju za giljotinu.

I onda na samom kraju runde McGregoru je ”otišla” noga pri jednom povlačenju, točnije iskočio mu je cijeli zglob što je bila prilično ružna scena. Nije do kraja jasno gdje je krenuo taj lom gležnja, najvjerojatnije prilikom jednog udarca.


Poirier je ovom pobjedom zaslužio priliku da napadne pojas Chrlesa Oliviere koji je na vrhu lake kategorije naslijedio Khabiba Nurmagomedova. McGregor je pak vjerojatno izgubio svaku nadu u novi napad na titulu te ga do kraja karijere očekuju jedino neke superborbe koje neće odlučivati o ničemu osim o velikoj zaradi njega samog, ali i UFC-a.

Burns dominirao protiv Thompsona

Gilbert Burns se ekspresno vratio na pobjednički put nakon poraza od prvaka Usmana u borbi za titulu u velteru iz veljače. Brazilac je izdominirao Stephena Thompsona u tri runde što je bio oproštaj Amerikanca od nade u borbu za pojas.

Wonderboy bi u slučaju pobjede sigurno dobio priliku za napad na čudesnog Usmana koji će prvo pojas braniti protiv Covingtona, dok će Brazilac za novu priliku morati odraditi novu borbu.

Burns je nakon borbe rekao da će se boriti s bilo kime. Prozvao je Jorgea Masvidala, Leona Edwardsa i Natea Diaza koji se vraća nakon poduže stanke.

Dva lijeva krošea o kojima će se pričati
U teškaškom obračunu vidjeli smo spektakularni nokaut na samom početku borbe. Tui Tuivasa pogodio je lijevim krošeom iz kontre Grega Hardyja i složio grdosiju na pod.

Australac je primio jedan udarac, a onda u izmjeni žestoko pogodio Amerikanca koji je pao kao pokošen.

To je već treće slavlje u nizu Tuivase koji je seriju započeo pobjedom protiv Struvea, dok je Hardy nakon Marcina Tybure upisao novi poraz, piše Gol.hr.

 

Komentari