Dominacija hrvatskih odbojkašica: Četiri utakmice na Europskom prvenstvu i isto toliko pobjeda

pixabay

Upravo je u tijeku Europsko odbojkaško prvenstvo za žene. Hrvatska je u grupi C, a prednost leži u tome da smo dobili domaćinstvo za ovu grupu. Utakmice se igraju na zadarskom Višnjiku, a Hrvatska, za sad, dobro koristi tu prednost.

Sjajne odbojkašice

Ovaj puta žrtve su bile reprezentativke Mađarske. Iako je izgubila prvi set, Hrvatska je ispunila plan, odnosno osigurala jedno od prva dva mjesta, pa će u srijedu od 21 sat igrati protiv Italije dvoboj za pobjednika skupine.

Neočekivano je bilo da je Hrvatska je uspavano ušla u dvoboj, a kvalitetna reprezentacija Mađarske znala je to iskoristiti. Mađarska je povela sa 6-3, a sredinom prvog seta imala i četiri poena prednosti (14-10).

Ipak, stvari su ubrzo došle na svoje mjesto. kada je na servis došla kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris te s pet poena zaredom dovela svoju ekipu u prednost 16-15. Na tom valu, Hrvatska je ubrzo stigla i do dva, pa tri poena prednosti da bi na kraju rezultatski uvjerljivo dobila prvu dionicu s 25-19.



Izgubljen set, ali ne i meč

Nakon izjednačenog ulaska u drugi set, Mađarska je na servis Pekarik prvi put ostvarila niz od četiri poena zaredom za 12:8, a nakon povratka Hrvatske na 14:14 uslijedila je nova mađarska serija od 4:0, ovaj put na servis Gyimes.

Taj zaostatak Hrvatska nije više uspjela dostići pa je izgubila prvi set na EP. Ipak, izgubljeni set nije poremetio koncentraciju naših djevojaka te su mirno uzele ostala dva i tako upisale četvrtu pobjedu u četvrtoj utakmici na prvenstvu.

Hrvatska je s četiri sigurne pobjede vodeća na ljestvici, druga je Italija s tri pobjede i bez poraza, slijede Mađarska s omjerom 1-3, Bjelorusija i Švicarska s po 1-2 te Slovačka s 0-3.

Komentari