Domaći i svjetski mediji nakon jučerašnjeg brutalnog poraza Barcelone

profimedia

Nakon jučerašnjeg četvrtfinalnog susreta Lige prvaka u kojoj je Bayern s nevjerojatnih 8-2 porazio Barcelonu svjetski mediji tisak nisu štedjeli kritike na račun katalonskog kluba i svi se slažu da se radi o ‘povijesnom poniženju’.

‘Poniženje’, ‘smiješno’, ‘sumorno’ samo su neki do naslova u španjolskim i svjetskim medijima.

Francuski sportski časopis ‘L’Equipe’ je sinoćnji poraz Barcelone nazvao ‘povijesnom lekcijom’.

Argentinski “Diario Olé” dodaje: “Barcelonin dnevnik: Osam golova i eliminacija. Minhenski Bayern pobijedio je Barcu 8-2, u utakmici koja će ostati u povijesti Lige prvaka”, a “Clarin” navodi da je njemačku klub “zaplesao s povijesnim rezultatom 8-2 protiv Barcelone i Lionela Messija”.



Njemački ‘Bild’ pak piše “8-2! Bayern ponižava Barçu! Mega Müller, Show Daviesa i Coutinho double”.

Britanski mediji se slažu da je Barcelona sinoć doživjela poniženje. “Times” navodi kako je sinoćnji poraz “poniženje za krhku Barcelonu”, a ‘Daily Telegraph’ se nadovezuje sa: “Barcelona je stigla do dna nakon što je Bayern postigao osam pogodaka u njenom poniženju u Ligi prvaka”.

U istom tonu Piše i ‘Guardian’ koji piše da je “Muller odveo Bayern u pobjedu ponižavajući Barcelonu”, dok je “Sun” istaknuo da su briljatni Nijemci ponizili Messija i društvo potukavši sumornu Barcelonu”.

‘Daily Mail’ je još oštriji ističući kako su “igrači Quique Setiéna napravili budale od sebe ovakvim ispadanjem iz Lige prvaka”.

Talijanski mediji se nadovezuju: ‘Gazzetta dello Sport’ piše da je ovaj poraz Barcelone povijesno smiješan, ‘Sky Sports’ dodaje da je “Bayern deklasirao Barçu”, a “Corriere dello Sport”: “Nevjerojatni Bayern: Osmica Barçi!”

Komentari