Đoković prošao u četvrtfinale Pariza

flickr

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Parizu nakon što mu je Francuz Gael Monfils zbog ozljede noge predao dvoboj bez borbe.

Đoković je u Parizu zaigrao na prvom turniru nakon poraza u finalu US Opena od Rusa Daniila Medvedeva. U prvom kolu je kao prvi nositelj bio slobodan, a u drugom se namučio u dvoboju protiv Martona Fucsovicsa svladavši Mađara u tri seta 6:2, 4:6, 6:3.

Njegov sljedeći protivni bio je domaći predstavnik Gael Monfils koji se do osmine finala također probio nakon pobjede u tri seta u drugom kolu. Sa 2:6, 7:6 (4), 6:2 Monfils je bio bolji od sunarodnjaka Adriana Mannarina, a već sredinom tog dvoboja osjetio je bolove u nozi.

Nakon obavljenih pretraga Monfils je zaključio da nije dovoljno spreman za dvoboj protiv Đokovića te je predao meč bez borbe.



Novaka Đokovića u četvrtfinalu očekuje meč protiv Amerikanca Taylora Fritza, koji je nedavno stigao do finala u Sankt Peterburgu gdje ga je pobijedio Marin Čilić.

Fritz je na putu do četvrtfinala svladao Talijana Lorenza Sonega (3:6, 6:2, 6:3), petog nositelja Rusa Andreja Rubljova (7:5, 7:6) te Britanca Camerona Norrieja (6:3, 7:6).

Komentari