ĐOKOVIĆ ODRADIO PRVI TRENING: “Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudac poništio ukidanje vize”

Twitter

Vodeći tenisač svijeta Srbin Novak Đoković odradio je prvi trening u Melbourneu, nekoliko sati nakon što je dobio žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije uoči Australian Opena.

Đoković se zahvalio sucu što ga je pustio iz imigracijskog pritvora rekavši kako je ostao usredotočen na svoju borbu za rekordni 21. Grand Slam, prenosi N1.

“Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudac poništio ukidanje vize”, napisao je Đoković na Twitteru objavivši fotografiju na terenu u Rod Laver Areni u Melbourne Parku.

“Unatoč svemu što se dogodilo, želim ostati i pokušati se natjecati na Australian Openu,” dodao je.Ranije je sudac Anthony Kelly poništio ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata. Sudac je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju “nerazumna”.

“Novak je slobodan i otišao je na trening,” rekao je Đokovićev mlađi brat Đorđe na obiteljskoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Đokovićeva obitelj se zahvalila australskom federalnom sudu na poštenom suđenju i svima koji su u Srbiji, regiji i svijetu stali uz prvog tenisača svijeta “da bi pravda i istina izišli na vidjelo”.

“Ovo je njegova najveća pobjeda, najveća u njegovoj karijeri, veće od svih pobjeda i grand slamova”, rekla je Đokovićeva majka Dijana.

Zanimljivo, obitelj je prekinula novinarsku konferenciju nakon pitanja o tome je li se Đoković kretao zaražen.

Novakov brat je poručio kako je sva dokumentacija dostavljena australskim vlastima, a onda prekinuo konferenciju.

Dodajmo kako odluka suca Kellyja ne znači da je slučaj okončan jer ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja Alex Hawke može iskoristiti osobne ovlasti za ukidanje Đokovićeve vize.

“Ministar trenutno razmatra to pitanje i proces je u tijeku”, rekao je glasnogovornik.

Australian Open počinje 17. siječnja. Đoković je turnir osvojio ukupno devet puta.

Komentari