Đoković nakon poraza od Hrvatske: Mi ne igramo puno parove…Čitavo vrijeme su nas pritiskali. Pokušali smo i nismo uspjeli

flickr

Novak Đoković je svoj dio posla odradio i donio svojoj reprezentaciji jedan bod, ali protiv sjajno raspoloženog Borne Goje te Nikole Mektića i Mate Pavića Srbija nije imala šanse. Hrvatska je u polufinalu Davis Cupa slavila s 2-1 i odjurila u završni boj za popularnu salataru.

Đoković je naglasio da ga “boli ovaj poraz”.

“Izašli smo u taj meč parova vjerujući da možemo, premda smo znali da će to biti najteži meč, u kojem nismo favoriti, jer igramo protiv najboljih na svijetu. Ali, nismo htjeli izaći s bijelom zastavom”, rekao je najbolji tenisač svijeta.

Nakon neizvjesnog prvog seta Đoković i njegov partner Filip Krajinović pali su u drugom setu, što prvi reket svijeta pripisuje odličnoj igri hrvatskog para, piše gol.hr



“Oni igraju tako da jedan izlazi naprijed, a drugi mu štiti leđa i točno znaju gdje će pasti lopta. Čitavo vrijeme su nas pritiskali. Pokušali smo i nismo uspjeli”, objasnio je.

“Mi ne igramo puno parove, no morat ćemo to popraviti u budućnosti, naći par koji će stalno igrati zajedno”, rekao je Đoković i poručio kako sada želi zaboraviti na tenis te se potpuno isključiti i posvetiti obitelji, jer je umoran od ove sezone.

Još uvijek se ne zna hoće li igrati na Australian Openu
Upitan “koji je sljedeći turnir koji će igrati”, Đoković nije dao jasan odgovor.

“Znam na što se odnosi pitanje, ali neću vam večeras dati odgovor. Očigledno, Australija će doći vrlo brzo pa će te uskoro saznati. Potrebno mi je vrijeme koje ću provesti s obitelji, a vidjet ćemo što budućnost donosi”, odgovorio je Đoković.

Organizatori Australian Opena su najavili da na prvom Grand Slam turniru u novoj sezoni neće moći nastupiti nijedan igrač koji nije cijepljen protiv Covida-19 te da ni za koga neće biti iznimke.

Đoković još uvijek nije otkrio je li cijepljen ili nije. Najbolji tenisač svijeta je prošle godine u Melbourneu po rekordni deveti put osvojio Australian Open i sljedeće godine bi osvajanjem desetog naslova imao priliku nadmašiti Španjolca Rafaela Nadala i Švicarca Rogera Federera s kojima dijeli rekord od 20 osvojenih trofeja na Grand Slam turnirima.

Komentari