DIREKTOR AUSTRALIAN OPENA ODGOVORIO NA KRITIKE JAVNOSTI: Ne mislim podnijeti ostavku

Direktor Australian Opena Craig Tiley, koji se našao na udaru kritika zbog uloge u slučaju deportacije Novaka Đokovića, u četvrtak je izjavio da ne misli podnijeti ostavku i zanijekao je da je turnir snosio sudske i putne troškove prvog tenisača svijeta.

U prvom javnom nastupu nakon što je Novak Đoković otpravljen iz Australije, Tiley nije želio govoriti o umiješanosti Australskog teniskog saveza u sagu o Đokovićevom dolasku u Australiju.

– Već smo odgovarali na ta pitanja i danas se doista fokusiramo samo na održavanje sjajnog događaja, rekao je u razgovoru za televizijsku postaju Channel 9 Tiley koji je ujedno i glavni operativac Australskog teniskog saveza.

 U prijašnjem razgovoru za Channel 9, koji ima prava prijenosa Australian Opena na tlu Australije, Tiley je branio ulogu Saveza i krivnju za nastalu konfuziju svalio na oprečne i nepostojane savjete vlasti.

Tiley je u četvrtak izviždan kad je došao na teren kako bi australskoj tenisačici Sam Stosur predao buket cvijeća nakon što je porazom od Anastazije Pavljučenkove završila karijeru u pojedinačnoj konkurenciji.

 

 

Dva dana nakon što je Upravni odbor Australskog teniskog saveza izdao priopćenje u kojem je službeno pohvaljen Tileyjev rad na organizaciji Australian Opena, direktor turnira je upitan je li razmišljao o podnošenju ostavke.

– Ne. Nedavno smo izašli s priopćenjem i vrlo sam usredotočen na organizaciju sjajnog događaja, rekao je Tiley koji je potom odgovorio i na izvješća lokalnih medija u kojima se navodi da je Savez podmirio sudske troškove Novaka Đokovića, platio mu put od Dubaija do Melbournea te troškove boravka u Australiji.

– Vidio sam te natpise. Ne ulazimo u detalje naših financijskih dogovora s igračima. Ti su izvještaji jednostavno neistiniti, zaključio je Tiley.

 

Komentari