DINAMOVA SVLAČIONICA POLUPRAZNA: Čačiću ostalo samo 13 zdravih igrača

Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Nakon utakmice s Lokomotivom za Modre slijedi stanka, koja će im jako dobro doći nakon žestokog ritma kojeg su imali od starta sezone.

Kao i uvijek kada dođe stanka zbog reprezentativnih obveza Dinamovih igrača, plava svlačionica je opet polu prazna. Modri imaju velik broj kvalitetnih nogometaša koje u svoje redove zovu mnogi izbornici. Ovoga puta su na popisu Zlatka Dalića za oglede s Danskom i Austrijom svoje mjesto našli Dominik Livaković, Mislav Oršić, Bruno Petković i Josip Šutalo, dok je Luka Ivanušec ostao na pretpozivu. U U-21 vrstu Igora Bišćana, koja igra play-off s Danskom za odlazak na Europsko prvenstvo, pozvan je Martin Baturina.

Kad smo kod hrvatskih reprezentacija, u selekciju U-23, koja bi 20. rujna u Wiener-Neustadtu trebala igrati s Katarom, pozvani su Danijel Štefulj i Antonio Marin, a za prijateljski turnir mladih U-19 reprezentacija koji će se igrati u Sloveniji (Brežice, Krško, Čatež), te na kojem osim Hrvatske sudjeluju Škotska, SAD i Malta, pozive imaju Gabriel Rukavina i Marko Brkljača.

Stigli su i pozivi i stranim reprezentativcima Dinama. Stefan Ristovski i Arijan Ademi branit će boje reprezentacije Sjeverne Makedonije. Međutim, oba prvotimca makedonske reprezentacije su ozlijeđena, Ristovski se zbog ozljede neće odazvati pozivu, dok za Ademija postoji šansa da se priključi naknadno. Također, Luka Menalo je dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali niti on se neće odazvati zbog ozljede.



Mahir Emreli je također dobio poziv za svoju reprezentaciju i nastupit će za Azerbajdžan, dok će se Sadegh Moharrami će priključiti reprezentaciji Irana.

Još dva igrača Modrih su na listama za pretpozive svojih izbornika. Josip Drmić za Švicarsku, te Robert Ljubičić za Austriju, prenosi Direktno.

Stoga, Ante Čačić će nakon svih ovih pozivnica u vrijeme reprezentativne stanke imati na raspolaganju tek 13 zdravih igrača, to su Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Rasmus Lauritsen, Luka Ivanušec, Josip Drmić, Robert Ljubičić, Petar Bočkaj, Josip Mišić, Kevin Theophile-Catherine, Marko Bulat, Dino Perić, Dario Špikić, Emir Dilaver. Ozlijeđeni su, dakle, Stefan Ristovski, Arijan Ademi i Luka Menalo.

Komentari