DINAMO ŽELI ROBERTA PROSINEČKOG ZA TRENERA Spominju se i neka druga imena

Facebook

U ponedjeljak poslije podne Dinamo i sad već bivši trener sporazumno su raskinuli ugovor. Jovićević je trajao kraće od šibice na vjetru, vodio je Modre samo na sedam utakmica. Dovoljno da ga se pošalje u rezalište. Nismo ostali iznenađeni, jer su već naši izvori nakon Dinamova poraza od Rijeke na Rujevici kazivali da je njegov status upitan. O tome su neki glasnije, a neki tiše šaputali oko maksimirske šume.

Tko će preuzeti Dinamo nakon završetka sezone? Po maksimirskim pričama nagovaraju Zorana Mamića, kažu mu da je on najlogičnije rješenje. Praktički nakon prvenstva nema stanke, nema priprema, pa je idealno da momčad preuzme čovjek koji poznaje sustav, momčad i kompletnu organizaciju u Dinamu. Mamić se već pokazao kao uspješni trener Modrih, osvojio je tri prvenstva i dva Kupa. Nakon odlaska iz Dinama, vodio je uspješno i Al-Nasr, Al-Ain i Al-Hilal. U Dinamo se vratio kao sportski direktor, a sada bi ga maksimirski čelnici opet željeli vidjeti kao trenera.

Spominjalo se da je jedan od kandidata i šef nogometne škole Željko Kopić, također čovjek iz sustava, a neki su spominjali i trenera druge momčadi Gocu Sedloskog. Dakle, to bi značilo da se Dinamo definitivno orijentirao na trenerske usluge ljudi iz sustava. Nakon naprasnog odlaska Bjelice, klupu je preuzeo Jovićević, a sad se opet poseže za provjerenim kadrovima iz plavog doma. Makar, neki izvori tvrde da bi na koncu sezone Modri mogli potegnuti i u susjedstvo, kod Lokomotive. Goran Tomić je napravio sjajne uspjehe s tim klubom, mnogi ga vide kao jako dobro rješenje za užarenu maksimirsku klupu.

Veći izazov

Međutim, najveća maksimirska želja navodno je – Robert Prosinečki! Legendarni nogometaš, miljenik svih hrvatskih navijača, umjetnik s loptom koji je proteklih godina izrastao u vrsnog trenera. Prosinečki je u ovom trenutku trener turskog Kayserispora, koji je zimus preuzeo u izgubljenoj situaciji, a sada ga je doveo korak do ostanka u ligi. Dinamo je sigurno daleko veći izazov od Kayserispora, pišu Sportske novosti.



Komentari