Dinamo teško do pobjede nad Istrom 1961. Modre na vrh doveo Petković

U posljednjem susretu 29. kola 1. HNL-a nogometaši Dinama svladali su Istru 1961 s 1:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Bruno Petković u 41. minuti iz kaznenog udarca.

Dinamo i Istra 1961 odigrali su “uspavanku” u kojoj je jedini pogodak stigao nakon nesvakidašnje situacije. Branič gostujućeg sastava Bosančić želio je sa sredine igrališta vratiti loptu svom vrataru, ali u trenutku udaranja lopte osjetio je jaku bol u bedrenom mišiću i srušio se na travu,  a stoga je njegova lopta bila daleko slabije udarena od željenog pa je se dokopao Petković i sjurio se u kazneni prostor. Tamo ga je oborio Galilea te je Dinamo dobio idealnu priliku za vodstvo koju Petković nije propustio.

 



Samu završnicu susreta Dinamo je igrao sa 10-oricom jer je nedugo nakon ulaska u igru zbog divljačkog letećeg starta s dvije noge na gležanj suparnika isključen Robert Burton. Prvo je dobio žuti karton, samo četiri minute nakon ulaska u igru, zbog grubog starta nad Blagojevićem. Nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke sudac Igor Pajač Burtonu je pokazao izravni crveni karton zbog starta s dvije noge.

Ovom pobjedom Dinamo je stigao na čelo ljestvice sa 67 bodova, dva više uz utakmicu manje od drugog Osijeka kod kojega će gostovati u srijedu u 30. kolu. Istra 1961 je ostala deveta sa 24 boda, jednim manje od osmog Varaždina, a četiri više od posljednje Lokomotive.

Komentari