DINAMO SRUŠIO NEVJEROJATAN REKORD! Modri ‘potopili’ Ruse pa primili gol nakon 527 minuta!

Dinamo/Marko Prpic/PIXSELL

U posljednjem kolu skupine K nogometne Europske lige Dinamo je kao domaćin u Maksimiru svladao CSKA iz Moskve s 3-1 (2-0).

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti, dok je hrvatski igrač Bistrović u 77. minuti smanjio na konačnih 3-1.

Dinamo je i prije dvoboja protiv CSKA osigurao prvo mjesto u skupini, dok je CSKA i prije dolaska u Zagreb izgubio sve izglede za prolazak skupine. Stoga su oba trenera na travnjak poslala “šarene” sastave.

Oba pogotka u prvom poluvremenu postignuta su glavom, prvo je Gvardiol u 28. minuti visoko skočio na pet metara od gostujućeg gola i glavom spustio korner Majera u mrežu, da bi u 41. minuti Kastrati ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje je utrčao Oršić i rutinski svladao Akinfejeva.



Majer je odličnom dubinskom loptom u 75. minuti proigrao brzonogog Kastratija koji je pobjegao gostujućoj obrani i još jednom svladao Akinfejeva, da bi dvije minute potom Bistrović upropastio veliku priliku Dinama da postane prvi klub u povijesti eurokupova koji bi natjecanje u skupini okončao bez primljenog gola. Bistrović je odlično prsima primio ubačaj Maradišvilija i zatim poluvolejem sa sedam.osam metara svladao Livakovića.

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord s 1-0 (1-0) golom Joveljića iz 31. minute.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao s 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet bodova, a četvrti CSKA na tri.

Ranije u četvrtak igrači Rijeke u susretu su posljednjeg, 6. kola skupine F na Rujevici svladala AZ Alkmaar s 2-1 (0-0). Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u 16-inu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav. Nagrada za takav pristup došla je u 52. minuti kada je kapetan Andrijašević okomitom loptom proigrao Menala, a Rijekin napadač je potom odlično reagirao i prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Bizota.

AZ Alkmaar odlični je reagirao po primljenom pogotku, u 55. minuti Gudmundsson je imao “zicer”, ali je s 10-ak metara poslao loptu pored vratnice, no Windal je u 57. bio precizniji te je njegov udarac s 20-ak metara završio iza leđa Nevistića koji je uspio postaviti dlan na loptu, ali ne i dovoljno ju skrenuti da ne bi završila u mreži.

Od 80. minute gosti su igrali bez isključenog Karlssona, a Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici. Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak.

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona igrali 1-1 (1-0). Poveo je Napoli golom Zielinskog (35), a poravnao je Willian Jose (90+2).

Napoli je s 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

Komentari