Dinamo se s lakoćom obračunao s Omonijom: Danas su na redu ostali hrvatski predstavnici

Tom Dubravec / CROPIX

U prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za ligu prvaka Dinamo je na Maksmiru s 2:0 lagano pobijedio ciparsku Omoniju. Danas svoje nastupe u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu imaju Hajduk, Rijeka i Osijek.

Dinamo bolji od Omonije

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj za 2-0 glavom pogodio Kristijan Jakić. Uzvratni dvoboj je na rasporedu za tjedan dana, 27. srpnja.

Iako je Omonia poražena od Dinama optimizam kod Ciprana ne jenjava. Naprotiv, Ciprani vjeruju da 27. srpnja u uzvratnoj utakmici mogu nadoknaditi zaostatak iz Zagreba. Svjedoči tome i izjava Panikosa Xiouroupasa, bivšeg igrača Omonije, za tamošnje medije:

“Tijekom utakmice nisam vidio neke značajnije razlike između Dinama i Omonije. Dinamo ima prednost, ali i ranije smo vidjeli kako se divovi trgaju u Nikoziji. Dinamo je dobra momčad, ali nije div. Tijekom utakmice nisam vidio značajne razlike na terenu. Trenuci neaktivnosti i umora dali su ovakav rezultatt, ali on se može poništiti.”



Danas je na redu ukupno čak 49 utakmica Konferencijske lige, a među njima su i tri utakmice hrvatskih predstavnika.

Ostali naši

Rijeka u četvrtak igra prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige na Malti protiv ‘vanzemaljske’ Gzire. Izravnog TV prijenosa neće biti. Navijači se nadaju barem nekom streamu u bespućima interneta.

Zašto vanezmaljske pitate se? Ako vam ime Gzira poznato zvuči, u pravu ste. Gzira je malteški poluamaterski klub koji je prošle godine u 2. pretkolu Europske lige senzacionalno izbacio splitski Hajduk kada su novinski natpisi bili da je “veća šansa da taj dan vidite vanzemaljce nego poraz Bijelih.”

Hrvatski viceprvak Osijek, koji u četvrtak u 2. pretkolu gostuje kod poljskog Pogona iz Szczecina u Konferencijskoj ligi, objavio je u utorak da će njegovi navijači i ljubitelji nogometa moći pratiti izravni prijenos utakmice u programu Hrvatske nogometne televizije (HNTV).

Iz NK Osijeka napominju kako je UEFA donijela odluku da neće biti gostujućih navijača na utakmicama tijekom cijele ove sezone.Uzvratna utakmica protiv Pogona iz Szczecina na rasporedu je 29. srpnja u Osijeku.

Od ostalih utakmica splitski Hajduk će se na Poljudu od 21 sat sastati s kazahstanskim Tobolom, a svi koji planiraju na utakmicu morat će poštivati određene protokole te imati EU covid potvrdu.

 

Komentari