Dinamo s dvama golovima u Koprivnici uzeo bodove protiv Slaven Belupa

Nogometaši Dinama u susretu su 32. kola kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo sa 2-0 (0-0) pa sada imaju velikih sedam bodova više od drugog Osijeka.

Strijelci za zagrebački sastav bili su Tolić (64) i Oršić (86).

Susret u Koprivnici nažalost za sobom će zasigurno vući repove zbog nesigurnog suđenja Pajača, a i čudnih reakcija VAR-a Vidulina. Prvenstveno se to odnosi na vodeći pogodak Dinama kada ni Pajač, ali još čudnije Vidulin, nisu vidjeli evidentan prekršaj Oršića na Godi.

Problematični VAR

Naime, nakon što je sjajni domaći vratar Filipović obranio prvi pokušaj Tolića, lopta se vratila Dinamovom napadaču koji se odlučio lobati Filipovića koji je ostao na travi. Lopta je u paraboli išla u mrežu, a na gol-liniji ju je glavom pokušao izbiti Goda.



No, u braniča Slavena se zaletio Ošić koji ga je odgurnuo s obje ruke i ubacio u mrežu.

Uslijedila je provjera putem VAR-a i kada se očekivalo da gol bude poništen, Pajač je iznenađujuće pokazao na sredinu igrališta i Dinamo je stigao do vodstva.

U akciji koja je prethodila golu Oršić je odlično povukao sa sredine igrališta i idealno uposlio Tolića čiji je udarac sa šest metara obranio Filipović.

Zagrebački sastav pobjedu je potvrdio u 86. minuti nakon brze i precizne akcije u kojoj je Tolić izbacio Jakića na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na nečuvanog Oršića koji je sa 10-ak metara bio precizan.

VAR opet u akciji

Inače, već početkom drugog poluvremena VAR je bio u akciji. Gvardiol se ubacio iza leđa Boseca i dobio loptu u idealnoj poziciji za udarac prema vratima, no Bosec ga je povukao za ruku pa je Pajač pokazao na bijelu točku, a ujedno i isključio braniča domaćh.

No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je Gvardiol bio 20-ak centimetara u zaleđu, pa su poništene odluke i o kaznenom udarcu i o crvenom kartonu.

Vodeći Dinamo sada ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta. Slaven Belupo je ostao sedmi sa 31 bodom, jednim manje od šestog Šibenika, pet više od osmog Varaždina i devete Lokomotive, a šest više od 10. Istre 1961.

Komentari