Dinamo preskočio prvu preprku: Sada je na redu put na Cipar

Hrvatski nogometni prvak, zagrebački Dinamo, na Islandu je svladao Valur s 2:0 te time potvrdio prednost iz prve utakmice koju su pobijedili s 3:2. Time su prošli u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka gdje ih čeka ciparska Omonia.

Dinamo su do pobjede svojim golovima vodili Luka Ivanušec i Mislav Oršić dok su u prvoj utakmici bili strijelci Arijan Ademi dva puta te Lovro Majer jednom. Dinamo je u toj utakmici promašio dva jedanaesterca.

U sljedećem pretkolu Dinamo će igrat protiv ciparske Omonie koja je prošle godine s pet bodova prednosti osvojila naslov tamošnjeg prvaka. Ipak, prije prve utakmice koja se igra 20. srpnja na Maksimiru, Dinamo će imati jednu obvezu.

Naime, za vikend počinje nova sezona Prve hrvatske nogometne lige, a Dinamo će na Maksimiru ugostiti Slaven Belupo. Što se ostalih naših klubova tiče, svi nastupaju u novoosnovanoj Konferencijskoj ligi.



Tako će se u tamošnjem drugom pretkolu priključiti Hajduk koji će na dalek put u Kazahstan kod ekipe po imenu Tobol, a Rijeka čeka boljeg iz susreta Sant Julia-Gzira. Osije će, također, svoj put započeti u drugom pretkolu, ali protiv nešto jačeg suparnika jer su ždrijebom izvukli poljski Pogon Sczeczin.

Sretno našima!

Komentari