Dinamo poražen u Beču uz diskutabilno suđenje

21.10.2021., stadion Weststadion,Bec, Austrija - UEFA Europska liga, skupina H, 3. kolo, Rapid Bec - GNK Dinamo. Mislav Orsic, Leo Greiml.

Nogometaši Zagrebačkog Dinama upisali su drugi poraz u skupini H Europske lige. Bolji od njih bio je bečki Rapid koji je na svom travnjaku slavio s 2:1.

Bila je to dosta dinamična utakmica, u kojoj su Bečani iskoristili loše postavljanje Dinamove obrane.

Rapid je poveo već u 9. minuti susreta. Arase je poslao nisku loptu u srce šesnaesterca gdje nitko nije pratioMarca Grülla koji je rutinski pogodio za vodstvo domaćina.

Dinamo je stigao do izjednačenja u 24. minuti preko Mislava Oršića. Krilni napadač Dinama se ubacio iz drugog plana, nakon što je lopta vraćena u šesnaesterac domaćih i snažnim udarcem s desetak metara je svladao domaćeg vratara.



Ipak, Rapid dolazi do novog vodstva 10 minuta kasnije. Ntko od Zagrepčana nije pazio Maximiliana Hofmanna koji je glavom nakon ubačaja Grülla iz slobodnog udarca glvom pogodio za novo vodstvo Bečana.

Ukrajinska sutkinja Kateryna Monzul je u sudačkoj nadoknadi izgubila kontrolu nad utakmicom, pa se sudačka nadoknada koja je trebala biti četiri minute nije gotovo nikako ni odigrala na normalan način. Dinamovi igrači imaju za čim žaliti s obzirom na neujednačen sudački kriterij i događanje na terenu.

 

U drugom poluvremenu se rezultat nije mijenjao, Rapid je upisao prvu pobjedu u skupini, a Dinamo koji nije prikazao baš bajnu igru na ovoj utakmici, drugi poraz. Obje momčadi sada imaju po tri boda kao i belgijski Genk kojeg od 21 sat čeka dvoboj protiv West Hama u Londonu.

 

Komentari