Dinamo pobijedio Lokomotivu: Presudila golčina Brune Petkovića

Foto: DAMIR KRAJAC Cropix

U posljednjem susretu 10. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu sa 2-1 ostvarivši devetu pobjedu ove sezone.

Vrlo je rano poveo Dinamo, a strijelac je u šestoj minuti bio Arijan Ademi. Pet minuta kasnije moglo je biti i 2:0, no Čavlina je zaustavio Drmićev udarac. Vrlo blizu gola gosti su bili i u 23. minuti, Mišić je silovito pucao s 20-ak pogodivši vratnicu.

U trenucima Dinamove dominacije, Lokomotiva je u 13. minuti izjednačila. Miličević je poslao prizemnu loptu s lijeve strane, a Kulenović sjajno pogodio za 1:1. “Modri” su u nastavku poluvremena bili aktivniji, no više nije bilo promjene rezultata. Međutim, već u drugoj minuti nastavka Dinamo je ponovo poveo. Tek što je ušao u igru Petković je pogodio prekrasnim udarcem s 20-ak metara.

Hrvatski prvak je sve mogao zaključiti u 72. minuti, Oršić je presjekao jedno dodavanje, te pucao sa sedam, osam metara, no Čavlina je sjajno nogom obranio njegov udarac. Najbliže izjednačenju Lokomotiva je bila u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Kulenović pucao glavom, a Livaković sjajno reagirao.



U prvom nedjeljnom susretu Rijeka i Šibenik su na Rujevici odigrali bez golova.

Rijeka je ovim rezultatom produžila niz bez ligaške pobjede na čak devet kola, dok je Šibenik upisao već sedmi remi ove sezone.

Rijeka je na startu sezone na Šubićevcu pobijedila Šibenik s 1:0, a potom nanizala čak devet kola bez pobjede. Nakon što je Dragan Tadić ispao je iz Europe, naslijedio ga je Fausto Budicin, međutim niti on nije dugo trajao pa je momčad s Rujevice preuzeo Talijan Serse Cosmi.

Talijan je na klupi Rijeke debitirao domaćim porazom od Osijeka (0:3), potom je stradao i od Hajduka na Poljudu (0:2), da bi sada remizirao protiv Šibenika. U tri susreta pod njegovim vodstvom Rijeka je osvojila jedan bod uz 0-5 razliku pogodaka.

“Modri” vode na ljestvici s 28 bodova, Hajduk i Slaven Belupo imaju po 17 bodova, a Osijek i Varaždin po 15. Šibenik je sedmi s 10 bodova, dok Lokomotiva na osmom mjestu ima bod manje.

Zadnje dvije pozicije drže Rijeka sa šest i Gorica s pet bodova, ali i susretom manje.

 

Komentari