Dinamo nije htio napraviti potez kao Hajduk, evo i zašto

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U subotu od 19:05 sati na praznom Poljudu čeka nas najveći derbi hrvatskog nogometa – onaj Hajduka i Dinama.

Trener Bijelih Hari Vukas najavljuje agresivnu i brzu momčad.

“Pitanje je s kojim će igračima Dinamo doći i u kakvom sustavu s obzirom da ih čeka važna utakmica pretkola Lige prvaka. Moramo se pripremiti na tri solucije pa ćemo vidjeti”, najavio je Vukas i nastavio.

“Uvijek se priča o trenerskoj filozofiji. Trener Hajduka ne smije imati nikakvu drugu filozofiju nego napadačku. Ali to ne znači da ćeš gurnuti osam igrača u napad. Hajduk se mora boriti za vrh, a to znači da ne možeš stati nazad i čekati. Definirati linije kretanja u napadu i voditi se karakteristikama ovog podneblja. Hajduk je uvijek bio poznat po brzoj i agresivnoj igri, i ja ću težiti tome”.



“Moj zadatak je prije svega konsolidirati momčad, napraviti kompaktnost ekipe, standardizacija. Rezultat je taj koji će pokazati sve, a bilo bi dobro kada bi uz rezultat i igra bila na razini”, zaključio je Vukas.

Dinamo je mogao tražiti odgodu jer ih četiri dana nakon gostovanja u Splitu čeka utakmica trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvaroša. Podsjećamo, Hajduk je zbog potencijalne utakmice trećeg pretkola Europske lige tražio i dobio odgodu protiv Rijeke sljedećeg vikenda.

“Nije bilo potrebe za odgodom derbija, četiri dana poslije nas čeka Ferencvaros, a možda će nam u kasnijoj fazi trebati neka odgoda, ali sad to nije bilo potrebno”, rekao je trener Plavih Zoran Mamić pa dodao:

“Hvala Bogu svi su se sa reprezentativnih akcija vratili zdravi. Što se toga tiče brojčano smo popunjeni jako dobro. Objektivno nismo imali nekog vremena za uigravanje. Posljednji reprezentativci vratili su se u četvrtak i imali smo jedan zajednički trening u petak. To je pred ovakve utakmice više trening emotivnog karaktera. Nije bilo velike mogućnosti za pripreme”, piše Dnevno.hr.

Komentari