Dinamo je morao proći bolje! Petković će dugo žaliti za propuštenim ‘zicerom’

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Dinamu je ostala nada, ali valja preživjeti žalosnu spoznaju da nije trebao izgubiti ovu utakmicu protiv norveškog Bode/Glimta. Jest, izgubio je minimalno (0-1), no naš prvak morao je proći bolje. Ne samo zbog promašenog „zicera„ Brune Petkovića u smiraju utakmice, već i zbog nekih nespretnosti u obrani kojeg su ga koštale primljenog pogotka…

Norveška momčad sa skandinavskim navikama, ali koja ne igra industrijski nogomet, već poprilično maštovit po zemlji, i bolje momčadi od Dinama znala je masakrirati na svom stadionu.

U žutim jarkim dresovima norveški igrači nalikuju na roj osa koji stalno traži žrtvu i ubada. Igraju visoki presing, na svakoj lopti su vijek barem dva igrača, rastrčani su i kondicijski sjajno spremi.

Dinamo je tek u zaletu
Takav Dinamo, još k tome na brzom umjetnom terenu, prvo se morao naviknuti na tu brzinu, a potom sa svojom tehnikom utakmicu odvesti na svoj mlin. No, nije u tome uspio, primljen je zgoditak zbog zbunjenosti u obrani.



Nastavak je ponudio ipak malo drugačiju sliku, kada bi „plavi„ uspjeli iskombinirati nešto i otići u polovinu domaćina – sve bi zakuhalo. Šteta udarca Ademija, i promašaja Petkovića… Da su izjednačili bila bi to pjesma, ovako je ispao – muk.

Realno, Dinamo je svoju prepoznatljivu, kombinatornu igru predveo samo zadnjih dvadesetak minuta. I to je bilo, očito, premalo. Makar, šanse su bile fantastične i dugo ćemo žaliti za njima. Opet, kako je norveška postava jurišala, poput Tatara, valja gledati stvari i s druge strane. Dobro da se nije dogodio i drugi pogodak domaćina, to bi onda bila panična situacija.

Dinamo jest tehnički bolja momčad od norveške, ali nije baš kondicijski moćniji. Pritom, sezona u norveškoj već dugo traje, njihovi su igrači u naponu snage, a Dinamovi su tek u zaletu, piše Dnevno.he

Zaključimo, Dinamo nas nije razočarao, ali nije ni oduševio. Možda bi drugačije pisali da je Petković zabio. Eh, Bruno, Bruno… Pa, ne mora se svaka lopta zakucati u kut!

 

Komentari