DINAMO IZABRAO NOVOG TRENERA Momčad će preuzeti dosadašnji trener B momčadi

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iako će predstavnici Dinama u četvrtak sjesti za stol sa svojim trenerom Nenadom Bjelicom, bit će to razgovor s figom u džepu. Jer, realno, niti čelnici Dinama žele Bjelicu dalje na klupi, a niti Osječanin želi ostati na klupi plavih nakon što mu je potjeran cijeli stožer.

No, u igri je ugovor koji po sezoni vrijedi više od milijun eura, pa će pregovori sigurno biti tvrdi. Bjelica će, naravno, iz Maksimirske 128 pokušati izaći sa što većim postotkom novca koji mu je ugovorom obećan, dok će klub taj iznos pokušati smanjiti.

Žele ga se riješiti

Naravno, postoji opcija da Bjelica ostane i inzistira na isplati ugovora do kraja, ali u tom slučaju u Maksimiru bi mu odabrali novi stožer koji sigurno ne bi bio po njegovoj volji. A u takvim uvjetima ne bi imalo smisla nastaviti raditi.

Zato se može očekivati da će razgovor koji će se voditi 16. travnja u Maksimiru ići prema rastanku s Bjelicom, trenerom koji je ispisao povijest plavih, ali bit će na kraju “otjeran” na vrlo ružan i nerazuman način.



Da Zdravko i Zoran Mamić više ne računaju ozbiljno na Bjelicu, najbolje potvrđuje to što su mu zamjenika već pronašli.

Momčad će preuzeti dosadašnji trener B momčadi Igor Jovićević, koji je ove sezone sjajno vodio i juniorsku momčad u Ligi prvaka mladih, izbacivši pritom kijevski Dinamo, a potom i Bayern.

Ademiju je najteže

Da je Jovićeviću obećano mjesto prvog trenera, saznje se i po informaciji da je Dinamo proteklih dana intenzivno tražio i trenera koji će zamijeniti Jovićevića na dosadašnjem poslu.

A novinari večernjeg saznali su da bi to trebao biti donedavni trener Gorice Sergej Jakirović, koji je protekle dvije sezone pokazao da spada među najtalentiranije hrvatske trenere. Od Gorice je napravio hit prvenstva, a sigurni smo da bi bio i odlično rješenje za B, odnosno mladu momčad Dinama.

Čelne ljude Dinama osim razgovora s Bjelicom čeka i važan susret s predstavnicima igrača, koji još nisu pristali na smanjenje plaće od 66, odnosno 33 posto.

Podsjetimo, Dinamo je još prije dva tjedna dekretom poručio igračima da se moraju odreći dvije trećine plaće, s time da bi jednu trećinu dobili nakon što pandemija koronavirusa prođe.

No, igrače je povrijedio takav način komunikacije, pa su ponuđeno odbili, u međuvremenu i angažirali odvjetnika, te sada kreću u prave pregovore s klubom.

Najteže je sigurno kapetanu Arijanu Ademiju, koji želi biti uz svoje suigrače, ali je istovremeno i tampon-zona s klubom, pogotovo što ga je taj isti klub itekako zadužio u prošlosti, dobivao je plaću i za vrijeme dvogodišnje suspenzije zbog dopinga, piše Večernji list.

Komentari