DINAMO DOČEKAO PRVI GOL I PRVU POBJEDU Adut s klupe zabio za tri boda i vrh skupine

Dinamo je stigao do prve pobjede u skupinama Europske lige! U trećem kolu napokon su dočekali prvi gol koji im je bio dovoljan za minimalnu 1:0 protiv austrijskog Wolfsbergera.

Bio je to susret u kojem zbog koronavirusa nije bilo čak 17 igrača, devet sa strane hrvatskog prvaka, dok je u redovima austrijskog sastava bilo osam pozitivnih. Imena niti jedni niti drugi nisu objavili, Dinamo je tek obznanio kako je na COVID-19 pozitivan i glavni trener Zoran Mamića, pa je utakmicu vodio Alen Peternac.

Iz prvog poluvremena tek treba izdvojiti pokušaj Gavranovića iz 19. minute kada je ostao sam na 11 metara, no udarac odlazi daleko od gola.

U 45. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Taferner dobio drugi žuti karton.



Iako s igračem više, i u nastavku smo gledali bezidejni Dinamo, pa smo prvi udarac u okvir vidjeli tek u 74. minuti kada glavom puca Ademi.

Samo dvije minute kasnije Dinamo je stigao do vodstvo, i to golom aduta s klupe Atiemwena koji je ušao samo minutu ranije. Lijepo je primio loptu pa iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut za 1:0.

Plavi su rutinirano sačuvali vodstvo te preuzeli vrh skupine.

U drugoj utakmici ove skupine Feyenoord je s 3:1 pobijedio moskovski CSKA.

Nizozemci su slomili Ruse u deset minuta golovima Hapsa u 63., Kokcua u 71. i Garetruida u 72. minuti, da bi u 80. autogol za konačnih 3:1 zabio Senesi.

Vlašić je odigrao cijelu utakmicu za goste, dok je Bistrović ušao u 78. minuti.

Dinamo vodi s pet bodova, Wolfsberger i Feyernoord imaju po četiri, a CSKA je na dva.

Komentari