DINAMO – CITY 1:4 Ništa od proljeća, Dinamo ispao iz Europe

DINAMO – MANCHESTER CITY 1:1

84. minuta – GOL ZA CITY… 1:4, strijelac je PHIL FODEN… Bernardo Silva je s desne strane pronašao Fodena, a veliki talent Cityja iz prve pogodio za 4:1…

66. minuta – Prva izmjena u Cityju – Zinčenko mijenja Gabriela Jesusa, koji je zabio hat-trick na Maksimiru.

64. minuta – Umalo 1:4… Opet je Mendy ubacio s lijeve strane, a Jesus glavom prebacio gol Livakovića…

59. minuta – Dinamo sada gleda što se događa u Harkivu, gdje mu nikako ne odgovara pobjeda Atalante. Trenutačno je 0:0, a ako tako ostane ili Šahtar pobijedi, hrvatski prvak osvojit će treće mjesto i na proljeće igrati Europa ligu.



57. minuta – Teški trenuci za šokirani Dinamo… Sada je lopta stigla na desnoj strani šesnaesterca za usamljenog Cancela, čiji je udarac završio malo preko gola Livakovića.

54. minuta – GOL ZA CITY… 1:3, strijelac je i ovog puta GABRIEL JESUS… Mendy je ubacio s lijeve strane na drugu vratnicu, lopta preletjela Livakovića i stigla do Jesusa, koji je bez problema s nekoliko metara poslao loptu u mrežu za hat-trick i drugi gol u četiri minute…

50. minuta – GOL ZA CITY… 1:2, strijelac je opet GABRIEL JESUS… Nakon duplog pasa s Fodenom, brazilski napadač se oslobodio Dilavera s lijeve strane i s ruba peterca pogodio suprotni kut za preokret….

46. minuta – Počelo je drugo poluvrijeme. Bez izmjena u sastavima.

45+1. minuta – Kraj prvog poluvremena. Dinamo – City 1:1, Šahtar – Atalanta 0:0.

45. minuta – SREĆA ZA DINAMO! Gojak je neobjašnjivo u duelu laktom pogodio Rodrija u glavu. Igrač Cityja je pao, a španjolski sudac nije pozvao VAR i provjerio cijelu situaciju, pa je Gojak prošao čak i bez žutog kartona.

45. minuta – Sudac je produžio prvo poluvrijeme jednu minutu.

44. minuta – Uz ovih 1:1 na Maksimiru i 0:0 u Harkivu Dinamo je trenutačno treći u skupini i drži poziciju koja garantira Europa ligu.

40. minuta – Šteta zbog tog primljenog gola, jer Dinamo igra jako dobro, hrabro i konkretno. No, i dalje je u igri za europsko proljeće i odlično stoji na terenu protiv engleskog prvaka.

34. minuta – GOL ZA CITY… 1:1, strijelac je GABRIEL JESUS… Dok su dva igrača ostala ležati na terenu Mahrez je nastavio akciju i ubacio loptu u srce šesnaesterca, gdje je Jesus glavom izjednačio i vratio stvari na početak. 

30′ Oršić je pucao glavom s osam metara nakon ubačaja s desne strane, ali Bravo je to obranio.
29′ Olmo se sjurio u kontru nakon sjajnog proigravanja glavom Petkovića i pucao s 20-ak metara iznad gola.
25′ Dinamo je sad imao priliku iz kontre, ali Moro je u situaciji 3-2 odigrao pogrešno dodavanje.
19′ Gundogan je pucao malo izvan 16-erca, a Livaković se ispružio i sjajno obranio.
15′ Mendy je ubacio s lijeve strane, a obrana Dinama očistila opasnost ispred gola.

10′ Kakav pogodak Olma! Dinamo vodi protiv Cityja!

1′ Počela je odlučujuća utakmica na Maksimiru.

City mora pasti

Dinamo u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka ima priliku izboriti novi veliki uspjeh. No protivnik nije nimalo lagan. Manchester City na Maksimiru mora pasti, a za osminu finala će Modrima morati pomoći Atalanta koju Šahtar ne smije pobijediti na svom tererenu.

Zanimljivo, u skupini C najveća je drama od svih osam skupina. Jedina je to skupina u kojoj svi mogu do osmine finala Lige. City je već osigurao drugi krug, a dalje mogu i Šahtar, Dinamo te Atalanta.

Modri mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako pobijede Manchester City, a drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante. U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda jer bi onda imao devet bodova i osvojio bi drugo mjesto iza Cityja.

U svim ostalim raspletima hrvatski prvak ostaje bez osmine finala elitnog natjecanja, ali može do trećeg mjesta u skupini koje vodi u 16-inu finala Europske lige. Ako susret u Zagrebu završi bez pobjednika, momčadi Nenada Bjelice trebao bi remi u Harkovu ili pobjeda Šahtara. Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.

U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, Modri ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala, a Šahtar u Europsku ligu. Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od Građana, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante. Podsjetimo, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni susreti, a Dinamo je bolji od Atalante (4:0, 0:2), te lošiji od Šahtara (3:3, 2:2).

Obje momčadi oslabljene na Maksimiru

City je osigurao prvo mjesto u skupini, a u Zagreb je stigao nakon domaćeg poraza u gradskom derbiju od Manchester Uniteda (1:2).

Prilika za Modre su mladi i neiskusni stoper Garcia, ali i vratar Bravo. City igra bez većine prvotimaca i sigurno da je to dobra šansa.

Kadzior i Gojak su također upali u prvih 11 zbog te rošade u sustavu. Modri će zbog toga, ali i situacije u zadnjem kolu morati biti puno ofenzivniji.

Kod Dinama zbog ozljede Leovca igra Moubandje, a u obrani Ademi će igrati stopera. Podsjetimo, zbog kartona nema Thephilea i Perića pa Bjelica ne može igrati 3-5-2 formaciju.

Još jedan mladi stoper, Harwood-Bellis je na klupi. Ali tamo su i De Bruyne i Sterling, dvije najveće zvijezde gostiju. Iz prvih 11 nema ni Walkera i Edersona koji su također na klupi, dok su Aguero, David Silva i Stones dobili poštedu zbog ozljeda.
Eric Garcia na stoperskoj poziciji i Phil Foden u veznom redu dva su Cityjeva tinejdžera koji su dobili priliku zaigrati u prvih 11 u Ligi prvaka.
Obojica trenera izveli su očekivane sastave za susret posljednjeg kola skupine C Lige prvaka, piše Gol.hr
Man City: Bravo – Cancelo, Otamendi, Garcia, Mendy – Rodri, Gundogan, Foden – Mahrez, Jesus, B. Silva
Dinamo: Livaković – Stojanović, Dilaver, Ademi, Moubandje – Moro, Gojak – Oršić, Olmo, Kadzior – Petković
https://otvoreno.hr/sport/maksimir-je-za-vecerasnju-utakmicu-protiv-manchester-city-rasprodan/235113

Komentari