Deveti dan Olimpijskih igara: Hrvatska došla do svoje 40. medalje od samostalnosti, Slovenci dominiraju košarkaškim turnirom

Upravo je u tijeku deveti dan ovogodišnjih Olimpijskih igara koje se održavaju u Tokyu. Hrvatska je danas srebrom Tončija Stipanovića došla do 40. medalje od svoje samostalnosti.

Fantastični Hrvati

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović danas je u plovu za odličja klase Laser osvojio četvrto mjesto čime je prestigao Norvežanina Tomasgaarda u ukupnom poretku te je osvojio srebrnu medalju, svoju drugu olimpijsku u karijeru!

Time se Stipanović u Tokyu pridružio zlatnima Mateji Jelić, Martinu i Valentu Sinkoviću, Nikoli Mektiću i Mati Paviću, srebrnim Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu te brončanim Damiru Martinu te Toniju Kanaetu.

Trenutna bilanca Hrvatske na Olimpijskim igrama iznosi 14 zlatnih medalja, 12 srebrnih i 14 brončanih po čemu smo uvjerljivo najuspješnija zemlja bivše države, a na ovim Olimpijskim igrama imamo šanse za još medalja.



Vrlo dobri Slovenci

Uspješni su danas bili i naši susjedi. Slovenske jedriličarke Tina Mrak i Veronika Macarol su osvojile 3. mjesto u 7. plovu te 9. u 8. plovu pa trenutno drže peto mjesto u ukupnom poretku s 46 negativnih bodova.

Slovenija je danas bila odlična i u atletici. Slovenska atletičarka Maruša Mišmaš-Zrimšek se plasirala u finale utrke na 3000 metara sa zaprekama s vremenom 9:23.36 što je bilo dovoljno za 10. mjesto kvalifikacija.

Slovenski atletičar Luka Janežič se plasirao u polufinale utrke na 400 metara s vremenom 45.44 što je bilo dovoljno za 18. mjesto u kvalifikacijama. Makedonac Jovan Stojoski je završio natjecanje na 38. mjestu s vremenom 46.81 što je njegov najbolji rezultat karijere

Osim toga, Slovenija je svoj talent pokazala i u košarci. Njihova košarkaška reprezentacija danas je s 95-87 slavila protiv Španjolske ostvarivši tako treću pobjedu u tri utakmice. Time je izborila nastup u četvrtfinalu kao prvoplasirana u svojoj grupi i kao protivnika u ždrijebu izvukla je Njemačku. U polufinalu se križa s boljim između Francuske i Italije. Druga dva para su Španjolska – SAD te Australija – Argentina.

Komentari