DERBI U MAKSIMIRU SAMO NAIZGLED MIROLJUBIV Hajduk najprije izbjegao debakl, pa zabio s 11 metara, a onda ga spašavao sjajan vratar Ljubić

Dinamo je poveo u 11. nakon udarca s kuta, u skoku su bili Petković i Ardian Ismaili, a branič Hajduka je nesretno dodirnuo loptu glavom i pogodio vlastitu mrežu. U 25. minuti Ljubić brani opasni udarac Olma, a Ivanušec u 38. minuti puca pored vrata.

U zadnjoj minuti prvog dijela Leovac je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudac Bebek je svirao kazneni udarac za Hajduk. Mijo Caktaš je s “bijele-točke” poslao loptu pod gredu, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1.

  • POČETNE POSTAVE:
  • Dinamo: Livaković – Šitum, Perić, Dilaver, Leovac – Moro, Ivanušec – Kadzior, Olmo, Oršić – Petković
  • Hajduk: Ljubić – Bašić, Simić, Ismajli, Čolina – Kalik, Jurić, Nejašmić – Caktaš – Jradi, Eduok

Zbog Dinamove utakmice u utorak u Ligi prvaka protiv Atalante odlučeno je da se najveći hrvatski derbi igra u pomalo nesvakidašnjem terminu – u petak od 18 sati. Bit će to prilika za Dinamove navijače da još jednom vide svoje ljubimce u akciji uoči ipak za njih važnijeg ogleda u utorak.

Nakon poraza na početku sezone, Dinamo dočekuje Hajduk na Maksimiru od 18 sati i nada se pobjedi. Prijenos utakmice možete pratiti na Areni.



Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je da će sav fokus biti na ovoj utakmici i da se neće obazirati na važan ogled s Atalantom koji slijedi u utorak.

S druge strane Burić desetkovan ozljedama dolazi na Maksimir i nada se izvući poneki bod.

Podsjetimo, prvi međusobni dvoboj u ovoj sezoni otišao je na stranu Splićana koji su na Poljudu slavili s 1-0.

Izravan prijenos najvećeg hrvatskog derbija možete pratiti na trećem programu Arena sporta od 18 sati.

Hajduk desetkovan

Hajduk je bez nekoliko bitnih igrača – primjerice, nema opasnog Brazilca Jaira niti reprezentativnog desnog beka Juranovića. Ni Dinamo nije u najjačem sastavu – Stojanović je ostao na klupi, a kapetan Ademi propustit će susret.

Modri su u sjajnoj formi u Europi i prvenstvu, a najvećeg rivala dočekuju s četiri boda prednosti i utakmicom manje (protiv Rijeke u prosincu). Prilika je to za momčad Nenada Bjelice da se dodatno odvoji na ljestvici HNL-a, na kojoj drugo mjesto drži baš Hajduk, piše Gol.hr.

Komentari