Dan odluke za Rijeku: Na Rujevicu stiže grčki Paok!

Nogometaši Rijeke će danas od 20 sati na svojoj Rujevici dočekati grčki Paok. To je uzvratna utakmica četvrtog, te ujedno i posljednjeg, pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Prva utakmica u Grčkoj završila je 1:1.

Kakve šanse ima Rijeka?

Rijeka je u prvoj utakmici igrala dosta defenzivan nogomet, ali je zahvaljujući pogotku Ivana Lepinjice iz 33. minute, vodila do samog kraja. Ipak, Paoku se napadački nogomet isplatio te je Niko Galešić zabio autogol na samom kraju utakmice.

Budući da je na početku ove sezone UEFA ukinula pravilo gola u gostima, bilo koji neriješeni ishod poslije 90 minuta bitke na Rujevici značit će da se ide u produžetke. I kladionice su prepoznale dominaciju Grka iz prve utakmice.

Prema njima, PAOK je prilično veliki favorit. Koeficijent na pobjedu Grka unutar 90 minuta kreće se oko 2.00 dok se trijumf Riječana honorira s tečajem i do 4.50. Kad su u pitanju oklade na to tko će proći dalje, koeficijent na prolaz PAOK-a je 1.55, a na prolaz Rijeke 2.30.



Izjava trenera Tomića

Evo što je o ovoj velikoj utakmici rekao trener Rijeke Goran Tomić: ” Velika utakmica, vrhunac ovog dijela sezone koji smo, uigravajući se, s novim igračima i novim sustavom, odigrali toliko dobro da imamo šansu ući u skupinu Europske konferencijske lige.

“Cilj je jasan – plasman u skupinu. Naravno, uz pomoć navijača i malo sreće. A atmosfera? Jedva čekamo početak utakmice. Umor ne postoji, protiv Šibenika sam odmarao nekoliko igrača. Vjerujemo u sebe, pred punom Rujevicom sve je moguće.”

Biti ili ne biti 

Za nogometaše Rijeke, ali i njihovog trenera Tomića stižu trenuci odluke. Poslije uzvrata s PAOK-om već u nedjelju čeka ih Jadranski derbi, bit će gosti Hajduka. Ukoliko eliminiraju Grke i ostanu neporaženi na Poljudu, bit će to veliki podstrek za izazove koji će uslijediti poslije reprezentativne stanke.

S druge strane, ako ispadnu večeras i onda izgube u Splitu, tmurni oblaci nadvit će se nad Rujevicu, jer osim europske eliminacije imat će već i popriličan zaostatak za vrhom ljestvice u domaćem prvenstvu.

Komentari