Damir Martin šokirao izjavom nakon prolaska u finale: Veslao sam kriminalno

Foto: Pixsell

Hrvatski veslač u samcu Damir Martin jutros je izborio finalnu utrku ovogodinšnjih Olimpijskih igara, a u intervjuu koji je danas dao kaže kako nije zadovoljan sa svojim veslanjem, ali i da je ponosan na braću Sinković.

Martinova utrka

Pet godina nakon što je za samo sedam tisućinki ostao bez olimpijskog zlata, hrvatski skifist Damir Martin (33) ponovo je u finalu Olimpijskih igara. S obzirom na to da ga je operacija kuka ozbiljno usporila, Damšo je u polufinalu ugodno iznenadio osvojivši drugo mjesto.

U toj polufinalnoj skupini, brži od Hrvata bio je jedino Norvežanin Kjetil Borch, vrlo ozbiljan kandidat za medalju, za kojim je Damir zaosta dvije sekunde i 45 stotinki, a brži je bio od Litavca Griskonisa. U drugoj skupini dogodilo se vrlo veliko iznenađenje.

Njemačku sportsku javnost neugodno je iznenadio aktualni svjetski i europski prvak Oliver Ziedler koji je bio tek četvrti. Najbrži je bio Grk Ntouskos koji je pobijedio ispred Danca Nielsena i iznenađujućeg finalista Rusa Vjazovkina.



Nakon što je realizirao svoj primarni cilj, Damir Martin je u razgovoru sa Hrvatsku televiziju kazao: “Neću još zatvarati ovu priču jer od sada počinje potpuno novo natjecanje, nova 24 sata koji će napraviti razliku između medaljaša i ostalih.”

Čovjek prođe u finale Olimpijskih igara, a nezadovoljan je 

Unatoč rezultatskom prolazu, nije bio zadovoljan sa svojim veslanjem: “Zadovoljan sam što sam ušao u finale ali sam veslao kriminalno. Udari sam u bovu, pa sam skoro morao krenuti ispočetka. Srećom, nisam puno izgubio, ostao sam u dobrom ritmu.”

“Tako se ponovilo još tri puta, no uspio sam se izvući jer sam tjelesno stvarno dobro spreman i motiviran za finale.” A za borbu za medalje ima samo jednu želju: “Nadam se da će staza biti fer, a čini mi se da su staza jedan i dva bile više u zavjetrini nego desni dio staze.”

“Neka vjetar puše koliko hoće samo neka svim,a bude isto, da netko zbog vjetra ne izvisi. Za Rio i način na koji se raspetljao taj finala kaže da je gotova priča. Ne razmišljam o tome gdje sam bio, nego gdje sam sada i gdje ću biti.”

Sinkovići iznad svih

Čekajući svoju utrku svjedočio je velikoj pobjedi braće Sinković, negdašnjih mu partnera u četvercu na pariće, posadi koja je u Londonu 2012. osvojila olimpijsko srebro.: “Uh, knedla mi je bila u grlu kada sam im čestitao.”

“Suze su bile neizbježne, evo i sada mi idu. Fantastično je to što su postigli, dečki su ispisali povijest. Evo ježim se.” A mi se i danas naježimo kada se sjetimo tog njegova srebrnog finala u Riju.

A to je bila samo jedna od 10 medalja s velikih natjecanja, a među njima su i četiri zlata, koliko ih Damšo u svojoj kolekciji ima. S obzirom na njegovu iznimnu radnu etiku i činjenicu da je u svom habitusu istinski sportaš, priželjkujemo da u njegovu vitrinu stigne i 11. kolajna.

Hoće li to u ovakvoj konkurenciji biti moguće, da li mu je ostalo dovoljno snage za najbolju utrku u ovom olimpijskom ciklusu, ostaje nam na za vidjeti u noći sa četvrtka na petak, u dva sata i 45 minuta iza ponoći, piše Večernji list.

Komentari