Dalić uoči Rusije: Bez Luke neće biti lako, ali moramo se privikavati na to da Modrić neće dovijeka igrati za reprezentaciju

Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija će u srijedu gostovati kod reprezentacije Rusije gdje će tražiti sva tri boda. Izjavu prije te važne utakmice dao je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Kakva je ruska igra?

Evo što je Dalić sve rekao: ” Rusi igraju drukčije nego na SP 2018. ili na ovogodišnjem Euru. To je i logično s obzirom na to da imaju novog izbornika. Prije su težili preskakanju igre, dugim loptama tražili Dzjubu.”

“Karpin gaji drukčiji stil, traži pas igru u formaciji 4-3-3. Pripremili smo se na to, puno sam razgovarao s Olićem, Ćorlukom i Pletikosom, Rusi nas neće iznenaditi. Njima je ova utakmica jako bitna, dopustili su da na tribinama bude 20 tisuća gledatelja, čeka nas težak posao, ali vjerujem da ćemo odgovoriti agresivnošću, borbenošću i energijom.”

Poznato je i kako će Hrvatska, zbog ozljede aduktora morati igrati bez Luke Modrića, a kako će ga nadomjestiti Dalić kaže: “Bit će nam teško bez Luke, njega je nemoguće zamijeniti, njega se ne može zamijeniti jednim igračem. Zato svi ostali moraju preuzeti veću odgovornost, pogotovo oni iskusniji.”


Bez Luke se može

“U veznoj liniji imamo dobra rješenja, tu su Brozović, Kovačić, Pašalić, Vlašić, Ivanušec igra u dobroj formi. Nećemo puno mijenjati način igre, samo ćemo staviti drugog igrača na tu poziciju. Neće biti lako, ali moramo se privikavati na to da Modrić neće dovijeka igrati za reprezentaciju”, dodao je Dalić.

Izbornik Dalić s popisa je izostavio Rebića, Petkovića i Brekala. “Stojim iza ovog popisa, odabrao sam igrače koji igraju u svojim klubovima i u formi su. Ne bih govorio o imenima i posebno objašnjavao zašto nekoga nisam zvao, ali nitko nije otpisan ili prekrižen.”

“Što se tiče pozicija centarfora, to mogu igrati i Čolak i Livaja i Kramarić. Nažalost, nema Budimira, ali možda bude spreman za Slovačku. Ako oni kojih sada nema budu u formi i ako budu igrali u svojim klubovima, možda opet budu s nama. Ovo je momčad za koju vjerujem da može polučiti dobar rezultat u ove tri utakmice”.

Gusti ritam, moramo biti spremni

Sedam reprezentativaca priključit će se “Vatrenima” direktno u Moskvi, a ostali će se okupiti u Zagrebu. “Večeras ćemo vidjeti u kakvom su stanju. Većinu ćemo stvari odraditi kroz razgovore i sastanke i imat ćemo trening u Moskvi.”

Očekuju nas tri utakmice u kratkom razdoblju i sigurno je da nećemo svaku igrati u istom sastavu. Ali ne možemo kalkulirati tako da ćemo imati jednu ekipu za Rusiju, jednu za Slovačku, a jednu za Sloveniju”.

O tome koliko će nam bodova biti dovoljno za plasman na SP izbornik smatra: “Prema nekoj mojoj računici, za prvo mjesto će nam trebati 20 ili 21 bod, što znači da u sedam idućih utakmica moramo uhvatiti još 14, odnosno 15 bodova.”

Imamo problema, ali ne smijemo izgubiti

U ovom je trenutku najvažnije je neporažen se vratiti s gostovanja kod glavnih konkurenata u borbi za prvo mjesto u skupini, iz Rusije i Slovačke”. Nekolicina reprezentativaca ovih se dana bavi klupskim transferima, što potencijalno može biti problem.

“Da, to je problem, njihove glave su u transferima, teško im se koncentrirati i to nas brine. Znam da su to njihove karijere i život, ali nas sada zanima samo Rusija. Moj će današnji sastanak s igračima biti usmjeren u tom pravcu. Moraju zaboraviti transfere i okrenuti se utakmici s Rusijom. Srećom, Vlašić je završio pitanje prelaska u West Ham i on je na putu iz Londona prema Moskvi”, zaključio je Dalić.

Komentari