Dalić: Protiv Portugala smo prespavali utakmicu, a protiv Francuske očekujem puno bolje

Srdjan Vrancic / CROPIX

Protiv Portugala smo prespavali utakmicu, a protiv Francuske očekujem puno bolje, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić večer uoči ogleda protiv svjetskih prvaka Francuza u Ligi nacija.

Hrvatska je na startu Lige nacija doživjela neugodan (1-4) poraz od pobjednika tog natjecanja i aktualnog europskog prvaka, a sada “Vatrene” očekuje i gostovanje kod svjetskih prvaka Francuza.

“Protiv Portugala smo doživjeli težak i bolan poraz kojeg smo apsolutno zaslužili. Prespavali smo utakmicu. Nije bilo dovoljno energije i agresivnosti, no protiv Francuske očekujem puno bolje,” kazao je hrvatski strateg na novinarskoj konferenciji u Parizu.

“Igrali smo loše i to nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije, ali moramo razumjeti da je početak sezone i da je dosta novih igrača. Nama je cilj EURO i kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju. Moramo naći najbolje što imamo, više to nije ona momčad sa SP-a i sada radimo laganu smjenu generacija.”



Dalić je najavio promjene u sastavu.

“Napravit ćemo nekoliko promjena u momčadi jer neki igrači, koji su igrali prvu utakmicu, ne mogu ponoviti za tri dana novu tešku utakmicu. Očekujem puno bolju utakmicu nego u Portugalu. Morat ćemo promijeniti način igre i pristup, biti više odgovorniji i s više discipline,” istaknuo je Dalić.

Izbornik je istaknuo kako gaji veliki respekt prema svjetskim prvacima.

“Bit će ih jako teško zaustaviti, ali mi se moramo postaviti puno kvalitetnije. Moramo pomagati jedni drugima. U Portugalu nam je nedostajalo kompaktnosti i homogenosti,” istaknuo je Dalić.

Hrvatski izbornik je naglasio kako žali što na tribinama neće biti navijača.

“Šteta što nema navijača. Igramo ponovo nakon skoro godinu dana, a igramo bez navijača. Mislim da nogomet bez gledatelja nema puno smisla, ali s obzirom na cijelu situaciju moramo se tome prilagoditi. Nije lako i ugodno igrati bez gledatelja, jer se nogomet igra za njih.”

Od prve minute “Vatrene” će predvoditi novi kapetan Ivan Perišić.

“Ivan je jedan od naših najvažnijih igrača i jedan od nositelja igre. Sada kada nema nekolicine igrača kao što su Modrić, Rakitić, Vrsaljko, on je kapetan i očekuje se da bude vođa ekipe,” poručio je Dalić.

Susret između Francuske i Hrvatske je u u utorak u 20.45 sati na stadionu Stade de France. U drugom susretu iz naše skupine sastaju se Švedska i Portugal.

Šok za Francusku uoči utakmice s Hrvatskom: Mbappe je pozitivan na koronavirus

Komentari