Dalić o Španjolcima: Puno lakše bi bilo sa Šveđanima. Morat ćemo napasti mi njih i pokušati nametnuti svoj stil igre

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je rasplet skupine E, koji nam je u osmini finala Europskog prvenstva donio najtežeg mogućeg suparnika, Španjolsku. Dvoboj Vatrenih i Furije igrat će se 28. lipnja u Kopenhagenu.

Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u ovom dijelu turnira. Bilo bi puno lakše sa Šveđanima, ali što je, tu je. Španjolska je danas pokazala svoju kvalitetu pobijedivši 5:0. Mlada, brza, energična momčad. Igra im se bazira na visokom presingu, puno kombinatorike, puno ulazaka u prazan prostor i brzine i trebat će zaista biti jako, jako dobar da im se suprotstavimo. Bit će utakmica velikog naboja, velikog pritiska, rekao je izbornik te nastavio:

“Međutim, imamo i mi svoje kvalitete, neće ni njima biti lako.  Mi možemo igrati s njima, to smo pokazali u drugoj utakmici u Ligi nacija, ali sad je to potpuno druga momčad, s puno mladih igrača. Oni su prve dvije utakmice u skupini odigrali neodlučeno, ali bili su bolji protivnik i stvorili su puno šansi. Morat ćemo pripaziti na visoki presing, morat ćemo mi imati kontrolu lopte i, naravno, bit će teško ako se budemo branili. Morat ćemo napasti mi njih i pokušati nametnuti svoj stil igre”, najavio je Dalić.

Pozdravio je i očekivano velik broj hrvatskih navijača u Kopenhagenu:



“To nam je veliki dobitak, da imamo svoje navijačem da budu uz nas. Mi želimo nastaviti svoj put dalje. Znam da će doći puno hrvatskih navijača, da budemo zajedno, da nam budu podrška i da zajedno pokušamo proći Španjolce!”

Komentari