Dalić o izjavi kanadskog izbornika da će s***ati Hrvatsku: “To nas može samo motivirati”

Foto: ANTE CIZMIC Cropix

Hrvatska reprezentacija jučer je remizirala s Marokom u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru s kojim trenutno dijeli drugo mjesto u skupini F, dok je na prvom mjestu Belgija, koja je pobijedila Kanadu. Hrvatska u sljedećem kolu igra protiv Kanade, koju su u utakmici protiv Belgije oštetili suci te je po igri zaslužila bar remi. Pred medije je uoči te utakmice stao izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

“Nisam presretan s tim bodom koji smo osvojili. Razočarana je momčad jer želimo više. Ali igrali smo protiv protivnika koji je bio opasan, pogotovo iz tranzicije. Odradili smo dobro obrambeni dio, ali prema naprijed nismo uspjeli napraviti puno. Nismo zadovoljni i moramo igrati puno bolje”, rekao je Dalić u uvodu, piše Index.hr

Što mislite o reprezentaciji Kanade?
Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Ofenzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj.

Što mislite o izjavi kanadskog izbornika da će “sjebati Hrvatsku”?
Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati. Mi ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil.Što nije bilo dobro u utakmici protiv Maroka?
Na Brozu se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti. Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo. Ali dogodila se njihova dobra igra i naš manjak odlučnosti. Mi smo zakazali, ali bio je i dobar Maroko.

Ja sam komentirao ono što je nama nedostajalo. Prije svega je Maroko jako dobro stajao. Imate primjer što se desilo Njemačkoj i Argentini. Nama je falilo više hrabrosti i odlučnosti. Nije problem u jednom igraču. Nedostajalo je igre jedan na jedan, da netko probije taj blok. Ali njih je držala ta nula i dobro su stajali. Njihove su zasluge za dobro stajanje u fazi obrane.

Imate li planove za promjene protiv Kanade
Vidjet ćemo danas. Vlašić je obavio pregled i on bi trebao biti sutra na treningu. Bit će promjena. Nema sad nekih velikih razmišljanja o tome. Moramo analizirati Kanadu. Nama je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti i to moramo promijeniti.

Jeste li išli na bod protiv Maroka?
Cilj nam je bio da pobijedimo Maroko. Bila je ideja da osvojimo sredinu terena i da Vlašić brani desnu stranu. No nedostajao nam je ofenzivni dio. Pokušavali smo s Majerom koji je ofenzivniji, no nije išlo. Nismo išli na bod. Argentina i Njemačka su išle na sve, a dobile su ništa.

 

Komentari