Dalić: Nismo gubili glavu niti jednog trenutka. Našim greškicama smo doveli protivnika u život

Čestitam dečkima na velikoj pobjedi, a u osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon 3-1 pobjede protiv Škotske koja je “Vatrene” odvela u drugi krug EURO-a.

“Čestitam dečkima na sjajnoj utakmici, na velikoj pobjedi i na plasmanu u osminu finala. Iza nas je 10 dana velikog iskušenja, bilo je važno da nakon svega ostanemo mirni i strpljivi. Sada će sve biti lakše, sada će doći i naši navijači.”

Dalić je istaknuo kako njegova momčad niti jednog trenutka nije gubila glavu, čak niti kada je Škotska izjednačila koncem prvog djela.

“Nismo gubili glavu niti jednog trenutka. Našim greškicama smo doveli protivnika u život. Međutim, na poluvremenu smo se smirili. Nije bilo lako, pogotovo nakog 10 dana pritiska, svega i svačega.”



“U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama”

Dalić je otkrio što je u svlačionici tražio od svojih igrača.

“Od igrača sam zatražio da nastave u istom ritmu, nismo posustali. Vjerovali smo da možemo i bilo je samo pitanje kada ćemo zabiti gol. Pokazali smo kvalitetu i snagu, bili smo ekipa,” istaknuo je Dalić.

Hrvatska će u osmini finala EURO-a igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E, a utakmica je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu. Mogući suparnici su Švedska, Španjolska, Slovačka ili Poljska. Dalić je otkrio koga bi želio.

“U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama, onda smo puno jači. Oni su naša snaga. Nemamo želja, vidjet ćemo kako će se rasplesti grupa. Mi ne možemo na utjecati. Nakon ovako dobre utakmice dobili smo još samopouzdanja i spremni ćemo dočekati utakmicu.”

Otkrio je kako zbog žutih kartona u osmini finala neće biti Dejana Lovrena.

“Lovren je dobio drugi žuti karton i on neće igrati u Kopenhagenu. Vidjet ćemo što je Gvardiolom. Imat ćemo vremena sve pogledati i presložiti.”

Osvrnuo se na predstavu Luke Modrića 

Dodao je kako “Vatreni” i dalje ostaju u svojoj bazi u Rovinju.

“Ostajemo u Rovinju, bio je problem što smo puno putovali. Do sada nije bilo idealno, no ovo iskušenje smo prošli i sada će biti lakše.”

Još jednom se osvrnuo na sjajnu predstavu Luke Modrića.

“On ne posustaje, sve je bolji, što god rekao o njemu je premalo. Ponosan sam što imam takvog igrača i kapetana u ekipi.”

Modrić i Dalić su nakon utakmice poletjeli jedan drugom u zagrljaj, a hrvatski strateg je istaknuo kako je iza svjetskih doprvaka “10 dana ludila.”

“Ovih 10 dana je bilo ludilo, ne mogu neke stvari shvatiti, ali neću u to ulaziti. Baš zbog toga smo svi bili sretni. Znao je što se sve radilo protiv mene i pisalo, no ja sam ostvario cilj. Drugi smo u grupi. Ovo je moj 10, 12 cilj koji sam ostvario,” zaključio je izbornik hrvatske vrste.

Komentari